20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чинний закон про мобілізацію робочий – генерал-майор запасу ЗСУ Кривонос
Чинний закон про мобілізацію робочий – генерал-майор запасу ЗСУ Кривонос

Чинний закон про мобілізацію робочий – генерал-майор запасу ЗСУ Кривонос

Чинний закон про мобілізацію робочий – генерал-майор запасу ЗСУ Кривонос

За словами військового, питання у виконанні чинних законів.

Через повномасштабне вторгнення РФ, в Україні триває воєнний стан та оголошена загальна мобілізація. В цей період призову підлягають військовозобов'язані чоловіки, які отримують повістки. Раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про мобілізацію, але пізніше відкликали документ, яким передбачалося внести зміни у цей процес.

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос в ефірі «Еспресо» пояснив, що чинні закони достатньо робочі й працездатні, а проблема у владі, яка не виконує їх.

За його словами, питання не в кількості законів і законопроєктів, які приймаються, а питання у виконанні чинних законів.

«З точки зору мене, як військового і людини, яка брала участь в мобілізації 2014-2015 і подальших років, я скажу так, що закон який існує більш ніж робочий, більш ніж працездатний, там чітко визначено всі повноваження і всі обов'язки посадових осіб починаючи від президента і закінчуючи останнім  головою сільради чи територіальної громади. Завдання номер один, щоб влада виконувала чинні закони, а влада з оцими гуляннями «законопроєкт сюди – законопроєкт туди» в першу чергу намагається відійти від відповідальності за бездіяльність у попередні роки цієї війни», – сказав Кривонос.

Він зауважив, що в чинному законі змінювати нічого не потрібно, а треба «змусити працювати всіх, хто там прописані, і в першу чергу президента».

«Згадаймо останній виступ президента, як він сказав: ну там десь військові й десь там народні депутати. У нас українське суспільство сприймає, що десь хтось окремо живе – десь Україна, яка воює в окопах; Україна, яка забезпечує тих, хто в окопах і десь ті, хто чекають коли якийсь закон пропрацюють та буде він популярним чи не буде. Давайте спочатку все ж таки змусимо нашу владу виконувати ті закони, які вже існують», – наголосив Кривонос.

Нагадаємо, 25 грудня у ВР було зареєстровано новий законопроєкт про мобілізацію. ZN.UA виокремило основні зміни, які там пропонуються. Цей документ вже зіштовхнувся зі шквалом критики від політиків та представників громадськості. Приміром, омбудсман  Дмитро Лубінець заявив, що він суперечить нормам Конституції в місцях, де йдеться про посилення покарання для ухилянтів. Та згодом він запевнив, що офіс омбудсмена та Міноборони знайшли компроміс в цьому питанні.

Источник материала
Поделиться сюжетом