"Понад 30 гривень": у "Київському метрополітені" висловилися про підвищення тарифів
"Понад 30 гривень": у "Київському метрополітені" висловилися про підвищення тарифів

"Понад 30 гривень": у "Київському метрополітені" висловилися про підвищення тарифів

За словами начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, на сьогодні в тарифи метрополітену не закладено коштів на розвиток інфраструктури.

З огляду на зростання витрат Київського метрополітену на електроенергію, проїзд у столичній підземці має коштувати понад 30 гривень, однак під час війни тарифи підвищуватися не будуть. Про це сказав начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський в інтерв'ю виданню LB.ua 18 січня.

Брагінський зазначив, що востаннє вартість проїзду піднімали 2018 року. Він підкреслив, що на сьогодні у тарифи метрополітену не закладено коштів на розвиток інфраструктури — вони передбачають тільки утримання того, що вже є.

За словами Брагінського, підвищення тарифів відбулося через збільшення витрат на електроенергію. Він також зазначив, що вартість проїзду — це не компетенція "Київського метрополітену". Підприємство не підвищує тарифи, а лише надає до Департаменту економіки дані про собівартість перевезення пасажирів та економічно обґрунтований тариф.

"Я вже наводив приклад, що у 2018 у нас були витрати на електроенергію 466 млн, хоча ми перше комунальне підприємство, яке працює напряму з енергоринком, купує електроенергію за державним тарифом, тобто за мінімальними цінами, без посередників. У 2024 році ми маємо сплатити 1,6 млрд. Тому обґрунтований тариф сьогодні — понад 30 гривень", — сказав Брагінський.

Як зазначає начальник "Київського метрополітену", мер Києва Віталій Кличко заявив, що під час війни тариф не підвищуватимуть. За його словами, транспортні підприємства продовжать фінансувати з бюджету міста.

Нагадаємо, 3 січня Віктор Брагінскіс заявив, що міст метро в столиці, яким проходить "червона гілка" громадського транспорту, перебуває в задовільному стані і продовжить роботу.

Раніше, 19 грудня у пресслужбі Київської міської державної адміністрації повідомили, що киянам почали повертати гроші, витрачені на додаткові поїздки міським транспортом через закриття станцій метро.

Теги по теме
Украина Транспорт тарифы метро
Источник материала
Поделиться сюжетом