Актори зношують взуття дуже швидко. Театр Франка показав майстра, який взуває зірок сцени
Актори зношують взуття дуже швидко. Театр Франка показав майстра, який взуває зірок сцени

Актори зношують взуття дуже швидко. Театр Франка показав майстра, який взуває зірок сцени

Актори театру зношують взуття дуже швидко, попри те, що на сцену виходять один-два рази в місяць на декілька годин. Про це розповів майстер-швець взуття Сергій, який працює у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка.

«У театрі я займаюся ремонтом взуття. Це широке поняття: сьогодні треба поміняти набійки, завтра – щось підшити, пофарбувати чи почистити, – роботи вистачає», – зауважив Сергій. Хоч взуття у театрі й не шиють, проте часто стилізують його під потреби вистави. Загалом налічується 800 пар, які відрізняються за кольором, епохою, станом і розміром.

«Я працюю в костюмерному цеху. Інколи для роботи достатньо поговорити з колегами, інколи спілкуємось з акторами, бо все ж їм носити це взуття. Зношують актори взуття дуже швидко. Здавалося б, виставу грають раз чи два на місяць і це всього лише дві-три години. Однак, інтенсивність акторської роботи дуже помітна саме на взутті, бо часто це якась незвична чи просто дуже активна пластика. Тому танцювальні, масові вистави зазвичай приносять мені найбільше роботи», – поділився майстер-швець взуття.

«Важко сказати скільки служить у нас взуття, хоча б тому, що стан взуття диктує сама вистава. В одного персонажа має бути нове дороге взуття, в іншого старе і подряпане, тож, прорахувати скільки років тій чи іншій парі важко, хоча сорокарічних пар у нас точно немає», – додав чоловік.

Сергій наголосив, що театральне й повсякденне взуття зовсім різне. У театрі пара завжди являє собою конкретну епоху та певний стиль, що визначає як її зовнішній вигляд, так і технічну складову роботи. «Люблю свою роботу саме за те, що маю можливість працювати з дуже різноплановим взуттям, одна пара геть не схожа на іншу», – розповів майстер-швець взуття для акторів Театру Франка.

Источник материала
loader
loader