Патріарх Філарет розповів про відзнаку, яку отримав на свій ювілей
Патріарх Філарет розповів про відзнаку, яку отримав на свій ювілей

Патріарх Філарет розповів про відзнаку, яку отримав на свій ювілей

23 січня Патріарх Філарет відзначає день народження: йому виповнилося 95 років. Про шлях від сина шахтаря та агента КДБ до головного будівничого помісної церкви читайте у статті «Главкома».

До Дня Соборності України та 95-річчя від дня народження Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Національній музичній академії України імені П.І.Чайковського відбувся урочистий концерт. Про це повідомили на Facebook-сторінці присвяченій Патріарху Філарету.

Як стало відомо, рішенням Вченої ради Національної музичної академії Патріарху Філарету було присвоєно звання Почесного професора академії за заслуги з розвитку церковного музичного мистецтва. 

«Ваша Святосте, ви духовна основа нашої нації. Ви державотворець, який своїми молитвами тримаєте наш народ у боротьбі за свою свободу. Ви величний подвижник, який завжди молиться за нас, за Україну, за наших воїнів. Ми дякуємо Вам за це», – сказав ректор НМАУ, професор Максим Тимошенко.

8 фото
На концерті був також присутній третій президент України Віктор Ющенко та інші почесні гості
фото: Facebook / Патріарх Філарет

У своїй промові після отримання відзнаки Почесного професора, Патріарх наголосив: «Соборність для нас, то об’єднання в єдину державу. Об’єднання заходу і сходу - наш здобуток. Наша слабкість, що у нас характерною рисою є те, що українці люблять роз’єднуватися. На жаль… Наша сила - в єдності! Якщо наш народ буде об'єднаний, отоді Господь допоможе перемогти. Закликаю всіх нас єднатися в любові до України. Україна обов’язково переможе, бо з нами правда. Не сумнівайтеся!»

Зазначається, що після нагородження відбувся мистецький концерт виконавців Національної музичної академії України: київського квартету саксофоністів, оркестру баяністів, ансамблю ударних інструментів, хору та оркестру оперної студії. 

Стало відомо, як митрополит Епіфаній привітав патріарха Філарета.

Источник материала
Поделиться сюжетом