12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колишній очільник української зовнішньої розвідки прокоментував можливі замахи на Путіна
Колишній очільник української зовнішньої розвідки прокоментував можливі замахи на Путіна

Колишній очільник української зовнішньої розвідки прокоментував можливі замахи на Путіна

Екс-глава вітчизняної зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк каже, що не чув про замахи на життя очільника Кремля Володимир Путіна. Про це він сказав в інтерв’ю каналу 1+1, зауваживши, що Путін зараз дуже прискіпливо ставиться до своєї безпеки.

Розвідник підкреслив, що не чув про жодний такий замах.

"Якби було відомо, то це було б відомо всьому світові. Але Путін сьогодні дійсно дуже прискіпливо ставиться до своєї безпеки. І керівники його особистої безпеки – вони є найбільш довірені до нього. І вони сьогодні очолюють напрямки в силових структурах. Той же Золотов, який був керівником охорони Путіна, сьогодні є керівником Національної гвардії. Тому що саме Національна гвардія може захистити Путіна від тих внутрішніх протестних настроїв, яких він так боїться", - зазначив Кондратюк.

Щодо того, чи зараз Путін одноосібно приймає рішення, чи дослуховується до когось, Кондратюк зауважив, що коло спілкування очільника Кремля зараз "занадто вузьке". 

"Можливо там є декілька осіб. Але їхні функції на сьогодні - не впливати на його рішення, а забезпечувати їхню реалізацію. Чому? Бо людина, думка якої не співпадає з думкою Путіна, потрапляє зразу у "чорний" перелік, позбавляється доступу до Путіна, всіх привілей, на тому його кар’єра закінчується. Люди просто не ризикують казати, що насправді відбувається. А ті люди, які йому доповідають, вже розуміючи його бачення і знаючи думки, просто доносять інформацію лише ту, яку він хоче чути", - сказав Кондратюк.

Інші заяви Кондратюка - деталі

Росія втратила значну частину своїх агентів, що були завербовані задовго до повномаштабного вторгення в Україну, вважає Кондратюк. На його думку, Путін прийняв рішення атакувати Україну ще у 2004 році, а команда готуватись до "операції" була надана у 2014.

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом