Свинячі реберця в томатній глазурі: страва, яка запам’ятається надовго
Свинячі реберця в томатній глазурі: страва, яка запам’ятається надовго

Свинячі реберця в томатній глазурі: страва, яка запам’ятається надовго

Свинячими реберцями можна здивувати лишень у тому випадку, якщо вони приготовлені за незвичним рецептом та мають дуже гарний та соковитий вигляд. А все тому, що існують сотні різноманітних рецептів приготування цієї страви. У кожної людини є власний улюблений рецепт, який смакує найбільше.

Проте, відома шеф-кухарка Тетяна Літвінова впевнена, що приготувавши реберця у томатній глазурі, вони стануть найулюбленішою з усіх стравою та запам’ятаються надовго. Томлена свинина виходить такою ніжною, що розпадається на волокна, а насичений смак томатів відмінно доповнює м'ясоРецептом свинячих реберець у томатній глазурі вона поділилась в Instagram.

Інгредієнти

  • Свинячі ребра – 1 кг
  • Сіль – 7 гр
  • Чорний перець – 3 гр

Інгредієнти для гразурі

  • Томатне пюре – 100 гр
  • Мед – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.

Спосіб приготування

1. Стрічку свинячих реберець промиваємо під водою та знімаємо з неї плівку та зайвий жир.

2. Додаємо сіль, перець та мелений коріандр. Загортаємо стрічку реберець у фольгу та ставимо запікатись при 200 градусах на 1,5 години.

3. Переходимо до приготування глазурі. Томатне пюре змішуємо із медом та соєвим соусом та гострою гірчицею. Перемішуємо до однорідності.

4. Розгортаємо фольгу у якій готувались реберця, та намащуємо їх глазур’ю з обох сторін.

5. Відправляємо ребра у духовку, розігріту до 200 градусів на 10-15 хвилин.

6. Виймаємо ребра та ще раз змащуємо соусом.

На OBOZ.UA є й інші рецепти реберець:

  • Реберця в квасі
  • Реберця барбекю
  • Реберця на сковороді
Источник материала
Поделиться сюжетом