Міносвіти затвердило дати та порядок проведення НМТ-2024
Міносвіти затвердило дати та порядок проведення НМТ-2024

Міносвіти затвердило дати та порядок проведення НМТ-2024

Міністерство освіти та науки затвердило порядок проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році: українські випускники складатимуть його з 14 травня до 19 липня

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Майбутні абітурієнти складатимуть іспит із чотирьох предметів, один з яких вони можуть обрати, а три є обов’язковими - українська мова, математика та історія України.

Основна та додаткова сесії НМТ триватимуть у період з 14 травня по 19 липня. Вступник складатиме іспит протягом одного дня у два етапи: перші 120 хвилин відведено на українську мову й математику, а після перерви, що триватиме 20 хвилин, випускник матиме ще 120 хвилин часу для складання історії України та вибіркового предмета.

Перелік додаткових предметів налічує українську літературу, англійську мову, іспанську мову, німецьку мову, французьку мову, географію, біологію, фізику та хімію.

В УЦОЯО зауважили, у тестах з української мови, української літератури, історії України, біології, хімії та географії будуть по 30 завдань, із математики й фізики – 22 і 20 відповідно, а з іноземних мов (англійської,  іспанської, німецької, французької) – по 32.

Завдання цьогорічного НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів, проте зміст завдань з історії України буде охоплювати лише події другої половини XVI – початку ХХІ ст.

  • 26 вересня стало відомо про обов'язкові предмети на НМТ-2024, а також деякі зміни в основній сесії.
Теги по теме
Украина Образование ВНО
Источник материала
loader
loader