Окупанти вбили двох цивільних на Донеччині: поліція показала фото наслідків влучань
Окупанти вбили двох цивільних на Донеччині: поліція показала фото наслідків влучань

Окупанти вбили двох цивільних на Донеччині: поліція показала фото наслідків влучань

Війська Російської Федерації 26 січня 15 разів атакували мирне населення Донецької області України, вбивши двох цивільних та поранивши ще одного. Під ворожим вогнем знаходилися дев'ять населених пунктів: міста Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Мирноград, Новогродівка, Часів Яр, селище Очеретине, села Новобахмутівка й Серебрянка.

Про це вранці в суботу, 27 січня, повідомила пресслужба Національної поліції в Telegram. У відомстві показали наслідки обстрілу.

Яку зброю застосовували ЗС РФ:

– ЗРК "С-300";

– РСЗВ "Ураган";

– артилерія;

– дрони;

– авіація.

За добу було пошкоджено 65 цивільних об'єктів: 24 житлові будинки, лікарня, дитсадок, школа, магазини, гаражі, а також 33 автомобілі.

У Красногорівці, яку окупанти накрили з артилерії, загинула мирна мешканка. Ще одна особа була вбита внаслідок обстрілу Серебрянки.

Внаслідок ракетного удару по Новогродівці, за уточненими даними, поранено дитину. Пошкоджено 12 будинків, лікарню, магазин, гаражі й автомобілі. Авіаударом по Авдіївці частково зруйновано дев'ятиповерхівку.

Крім того, вночі 27 січня близько 3:30 ЗС РФ направили ракету на Слов'янськ. Приліт був по промисловому об'єкту. Пошкоджено підприємство, чотири багатоквартирні будинки, котельня й газопровід. Інформація про постраждалих не надходила.

У МВА раніше повідомили, що удар був здійснений російською балістичною ракетою "Іскандер М". За інформацією начальника Слов'янської військової адміністрації Вадима Ляха, зруйновано керамічний цех.

Поліцією та СБУ порушено кримінальні провадження за ст. 438 КК (порушення законів і звичаїв війни).

За допомогою поліції з регіону евакуйовано ще 152 мешканці. Усього з початку обов'язкової евакуації – 104 723, у тому числі 14 037 – діти, 5 313 – особи з інвалідністю.

Як писав OBOZ.UA, у ніч на 27 січня російські війська атакували Україну чотирма дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Усі БПЛА було знищено ППО країни.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны