Україна і Литва домовляються про спільне виробництво дронів для ЗСУ - Кулеба
Україна і Литва домовляються про спільне виробництво дронів для ЗСУ - Кулеба

Україна і Литва домовляються про спільне виробництво дронів для ЗСУ - Кулеба

Визначення спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб Збройних сил України було ключовою темою перемовин міністрів закордонних справ України і Литви.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з литовським колегою Габріелюсом Ландсбергісом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Велику частину нашої розмови ми присвятили визначенню спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб ЗСУ. У Литви є технології, у нас є можливості масштабування виробництва. Це була ключова тема. Є чітке розуміння, що, як і коли робити, щоб українсько-литовське співробітництво у виробництві дронів у найкоротші терміни дало максимальний результат», - сказав Кулеба.

Він додав, що під час перемовин з литовським колегою також обговорювався «класичний» порядок денний – вступ України до ЄС, НАТО.

«Тут у нас підходи спільні, і Литва як член обох інституцій максимально допомагає нам на шляху до членства в них», - зазначив глава української дипломатії.

За його словами, темою перемовин також було питання заморожених російських активів, санкцій і «всього того, що потребує дієвих рішень».

«У нас є спільні обнадійливі очікування від найближчого засідання Європейської ради 1 лютого, є прогрес щодо відкриття Європейського фонду миру, щодо якого ситуація була тривалий час заблокована через позицію окремих членів ЄС. Ми працюємо над розблокуванням, і є обнадійливі кроки в цьому напрямі», - поінформував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Україна і Данія проведуть україно-данський Форум оборонних індустрій з фокусом на спільних проєктах з виробництва дронів.

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсбергіс прибув до столиці України у четвер, 25 січня.

У п’ятницю, 26 січня, глава МЗС Литви відвідав Харківську область, де за кошти балтійської країни буде зведено укриття.

Теги по теме
МИД Украины Дмитрий Кулеба Литва
Источник материала
loader
loader