ЄБРР планує виділити 200 млн євро кредиту для Укргідроенерго
ЄБРР планує виділити 200 млн євро кредиту для Укргідроенерго

ЄБРР планує виділити 200 млн євро кредиту для Укргідроенерго

Кредитна лінія буде розділена на два транші по 100 млн євро кожен: один з них фінансуватиметься ЄБРР, другий – за рахунок коштів, авансованих Італією.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР)схвалив кредит під державну гарантію на суму до 200 млн євро для Укргідроенерго. Про це сьогодні, 29 січня, з посиланням на пресслужбу ЄБРР Європейська правда.

Повідомляється, що кредит складається з двох частин: до 150 млн євро на постачання критично важливого обладнання для Дніпровської та Середньодніпровської ГЕС і до 50 млн євро – на екстрену підтримку ліквідності Укргідроенерго.

Зазначається також, що кредитна лінія буде розділена на два транші до 100 млн євро кожен: один з них фінансуватиметься ЄБРР, другий – за рахунок коштів, авансованих Італією.

“Реалізація проєкту посилить енергетичну безпеку України шляхом фінансування заміни 4 гідроагрегатів на Дніпровській ГЕС, які були зношені внаслідок тривалої експлуатації з 2003 року та пошкоджень, спричинених ракетними обстрілами”, – повідомляють у ЄБРР.

За прогнозами, загальна виробнича потужність ГЕС після заміни гідроагрегатів зросте на 16%, а екстрена підтримка ліквідності допоможе компанії зміцнити фінансовий стан та операційну діяльність, особливо на фоні збільшення зобов’язань щодо комунальних послуг.

Раніше в ЄБРР заявили, що п’ятирічний період відновлення України після війни буде вимагати додаткових інвестицій у розмірі майже 50 млрд доларів за рік. Зокрема, мова йде про приплив іноземного капіталу.



Теги по теме
кредит
Источник материала
Поделиться сюжетом