19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Естонія поверне Україні конфісковані експонати "скіфського золота"
Естонія поверне Україні конфісковані експонати "скіфського золота"

Естонія поверне Україні конфісковані експонати "скіфського золота"

Естонія прийняла рішення повернути Україні цінні експонати, вивезені з музеїв окупованого Криму. Про це повідомила дружина заступника помічника державного секретаря США, американка з кримськотатарським корінням Веліда Кент, пишуть Крим. Реалії.

Йдеться про 274 археологічні артефакти, які відносяться до культур раннього залізного та залізного віку (від V-IV століття до нашої ери до VII-X століття нашої ери). Вони були конфісковані естонськими прикордонниками в 2018 році у громадянина Латвії, який приїхав з Росії.

Перед тим, як передати їх Україні, вони були виставлені на п'ять днів для громадського огляду в Естонському історичному музеї в Таллінні. Виставка називалася "Вкрадені скарби". Українське золото.

  • 27 листопада у Києві представили частину колекції "скіфського золота", яку після десяти років судових розглядів повернули в Україну з Нідерландів. Надалі Міністерство культури та інформаційної політики обіцяє подати глядачам всю цю колекцію.
  • Україна спромоглася повернути колекцію "скіфське золото", частково завдяки матеріалам СБУ. Саме вони допомогли Верховному Суду Нідерландів ухвалити остаточне рішення на користь країни.
  • У 2013 році понад дві тисячі культурних цінностей з музеїв Криму та Києва було відправлено до Амстердама для виставки, що проходила з лютого по травень 2014 року. Повернення експонатів утруднено через окупацію Криму Росією.
Теги по теме
Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом