Естонія поверне Україні конфісковані експонати "скіфського золота"
Естонія поверне Україні конфісковані експонати "скіфського золота"

Естонія поверне Україні конфісковані експонати "скіфського золота"

Естонія прийняла рішення повернути Україні цінні експонати, вивезені з музеїв окупованого Криму. Про це повідомила дружина заступника помічника державного секретаря США, американка з кримськотатарським корінням Веліда Кент, пишуть Крим. Реалії.

Йдеться про 274 археологічні артефакти, які відносяться до культур раннього залізного та залізного віку (від V-IV століття до нашої ери до VII-X століття нашої ери). Вони були конфісковані естонськими прикордонниками в 2018 році у громадянина Латвії, який приїхав з Росії.

Перед тим, як передати їх Україні, вони були виставлені на п'ять днів для громадського огляду в Естонському історичному музеї в Таллінні. Виставка називалася "Вкрадені скарби". Українське золото.

  • 27 листопада у Києві представили частину колекції "скіфського золота", яку після десяти років судових розглядів повернули в Україну з Нідерландів. Надалі Міністерство культури та інформаційної політики обіцяє подати глядачам всю цю колекцію.
  • Україна спромоглася повернути колекцію "скіфське золото", частково завдяки матеріалам СБУ. Саме вони допомогли Верховному Суду Нідерландів ухвалити остаточне рішення на користь країни.
  • У 2013 році понад дві тисячі культурних цінностей з музеїв Криму та Києва було відправлено до Амстердама для виставки, що проходила з лютого по травень 2014 року. Повернення експонатів утруднено через окупацію Криму Росією.
Теги за темою
Естонія
Джерело матеріала
loader
loader