2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мобілізація жінок: депутат озвучила тривожну заяву
Мобілізація жінок: депутат озвучила тривожну заяву

Мобілізація жінок: депутат озвучила тривожну заяву

Народний депутат України від партії "Голос" Інна Совсун зробила важливу заяву щодо мобілізації українських жінок до лав ЗСУ. Інна Совсун підтримала ідею мобілізації жінок. За її словами, у Конституції не прописано, що захищати Україну мають лише чоловіки.

Про це стало відомо завдяки новому інтерв'ю Інни Совсун, яке вона дала YouTube-каналу "Це Ніхто Не Дивитись".

Інна Совсун, скріншот: YouTube

"У нас у Конституції написано, що всі громадяни України повинні брати участь у захисті державності. Не написано лише чоловіка чи лише жінки. Для чоловіків прописано обов'язкову службу, але обов'язок захищати державу у нас записано для всіх", — заявила Совсун.

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Депутат від "Голосу" нагадала, що в Україні багато жінок, які вже служать.

"Моя позиція така: якщо це необхідно для потреб оборони держави, якщо ми говоримо, що без цього не витягуємо — немає картини, де ми витягуємо без жінок... І з метою забезпечення справедливості. (...) Якщо це буде критично потрібне для оборони держави , і у нас не буде ким замінити частину людей, які служать в армії.Причому треба розуміти, що ви говорите про службу безпосередньо на передку, штурмовиками.Але насправді служба в армії це часто робота в тилу, і там частина роботи жінки могли б виконувати", - заявила Інна Совсун.

Також, українка зізналася, як їх "тероризують" на роботі в Польщі: "Втрачали свідомість, але додому не відпускали".

Источник материала
Поделиться сюжетом