Став відомим склад збірної України на відбірковий турнір Олімпіади-2026
Став відомим склад збірної України на відбірковий турнір Олімпіади-2026

Став відомим склад збірної України на відбірковий турнір Олімпіади-2026

Українські хокеїсти виступатимуть на відбірному турнірі у Польщі.

Починаючи з 3 лютого, національна збірна України з хокею на чолі з Дмитром Христичем розпочне підготовчі збори перед Олімпійською кваліфікацією. Під час збору, 6 лютого, команда зіграє товариський матч проти збірної Південної Кореї.

Це буде першим етапом олімпійської кваліфікації для нашої команди, повідомляє Федерація хокею України. Переможець цього етапу змагань вийде у вирішальний відбірковий турнір, де боротиметься за єдину путівку на Ігри Мілан-2026.

Перед цією грою тренерський штаб команди визначив склад гравців на кваліфікаційний турнір. У списку 26 хокеїстів: 3 воротарі, 8 захисників та 15 нападників. Частина гравців із розширеного складу, які не потрапили до основного списку, становитимуть резерв національної збірної.

Склад національної збірної України:

Воротарі — Богдан Дяченко ("Сокіл"), Едуард Захарченко ("Дніпро"), Сергій Писаренко (Kaunas City, Литва); захисники — Іван Сисак (Dunaújvárosi Acélbikák, Угорщина), Філіп Пангелов-Юлдашев (Podhale Nowy Targ, Польща), Євген Ратушний ("Дніпро"), Віталій Андрійків (Zaglebie Sosnowiec, Польща), Ігор Мережко (H), Денис Матусевич ("Кременчук"), Артем Гребеник (Ketterä, Фінляндія), Артур Чолач (Sioux Falls Stampede, США); нападаючі — Олександр Пересунько (HK Poprad, Словаччина), Данило Трахт (Lukko, Фінляндія), Денис Бородай, Віктор Захаров, Вадим Мазур, Володимир Чердак (усі — "Сокіл"), Андрій Деніскін (Unia Oswiecim, Польща), Євген Фадєєв Snackpoint Eaters Limburg, Нідерланди), Олексій Ворона (HK 95 Povazska Bystrica, Словаччина), Фелікс Морозов (Morzine-Avoriaz, Франція), Микита Сидоренко ("Дніпро"), Ярослав Панченко ("Київ Кепіталз"), Віталій Лялька (Кременчук), Ілля Коренчук (GKS Tychy, Польща), Іларіон Купріянов (HC Dukla Jihlava, Чехія).

Вже за два дні після товариського матчу з командою Південної Кореї, 8 лютого українці розпочнуть шлях у відборі на Олімпійські ігри-2026. Україна змагатиметься у групі J з Естонією, Південною Кореєю та командою країни-господарки збірної Польщі. Першим суперником нашої збірної на шляху до переходу до наступного раунду відбору на Олімпіаду-2026 стане збірна Кореї.

Збірна України лише одного разу брала участь в Олімпійських іграх — Солт-Лейк-Сіті-2002 — де на груповому етапі обіграла команди Франції (4:2) та Швейцарії (5:2), але поступилася збірній Білорусі (0:1) і не потрапила до 1/4 фіналу. У матчі за 9 місце українці поступилися збірній Латвії з рахунком 2:9.

Як повідомляв "Телеграф", триразового олімпійського чемпіона з хокею, президента Федерації хокею Росії (ФХР), депутата Держдуми РФ Владислава Третьяка наздогнала карма.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу
Источник материала
Поделиться сюжетом