Юрій Луценко розповів, хто такі хороші рускі і що з ними робити
Юрій Луценко розповів, хто такі хороші рускі і що з ними робити

Юрій Луценко розповів, хто такі хороші рускі і що з ними робити

Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Давайте назвемо по-іншому – корисні рускі. Вони існують. Корисними рускими є ті, хто у цій непростій ситуації виступає проти путіна. Такі люди є закордоном, і я все ще спілкуюся, наприклад, з Юлею Латиніною, яку багато хто не любить. Але, з моєї точки зору, вона сильно розумна і має серйозну аудиторію тих, хто не любить путіна. І з ними теж я працюю», - пояснює Юрій Луценко.

Водночас він зауважує, що навіть за російськими опитуваннями війну підтримує 80% населення, тобто 20% проти, це кожен п’ятий. Принагідно ексгенпрокурор нагадує, що готовність до Майдану перед його початком висловлювали близько 10% населення, тому 20% незгодних у росії – це вже щось, і треба працювати, щоб їх ставало більше.

«росію треба розгойдувати зсередини. Я противник ілюзії, що ми можемо перемогти аж настільки, щоб парадом пройтися по Червоній площі, накласти контрибуції і, як там написано, забрати статус ядерної держави, розчленувати росію… Може, колись до цього дійде, але наше покоління і покоління наших дітей змушене буде жити поряд із монстром», - міркує Юрій Луценко.

До того ж, додає він, опитування показують, що серед цих 80% згодних з війною переважно старші люди, а от молодь до 25 років проти. Тому, констатує ексгенпрокурор, це не хороші рускі, але корисні, треба доводити їм, що війна – це погано, а далі вже пів кроку до якоїсь демократизації, наскільки це можливо у такій страшній країні, як росія.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны