Київ отримав від німецьких партнерів п’ять пожежних автомобілів
Київ отримав від німецьких партнерів п’ять пожежних автомобілів

Київ отримав від німецьких партнерів п’ять пожежних автомобілів

Столиця отримала чергову партію допомоги від німецьких партнерів - п'ять нових пожежно-рятувальних автомобілів від Лейпцига.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

Київ отримав від німецьких партнерів п’ять пожежних автомобілів - Фото 1 Київ отримав пожежні автомобілі від Німеччини / Фото: КМДА

“Зокрема два нових автомобілі Renault Kerax із колісною формулою 6х4, один автомобіль Renault MDB3 та два Iveco Daily з колісною формулою 4х4. Усі машини підвищеної прохідності з сучасними системами піногасіння. Передало їх столицінімецьке місто-побратим Лейпциг, профінансувало Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини. А виробили у найкоротші терміни польські партнери - компанія Mito Truck”, - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

За словами Кличка, вже завтра отримані автівки заступають на бойове чергування в пожежних частинах міста.

Він подякував міжнародним партнерам за підтримку та допомогу. І підкреслив, що в умовах війни, коли місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації, така допомога дуже важлива.

У КМДА нагадали, що від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав від міжнародних партнерів і благодійників велику кількість і автомобілів для потреб екстреної медицини, і рятувальну та іншу спецтехніку, і громадський транспорт.

Зокрема столиця загалом отримала 65 пожежних автомобілів. З них 24 – нових, найсучасніших, із можливістю піногасіння (два таких автомобілі Київ передав Харкову). А також отримали 50 сучасних карет швидкої допомоги та 82 міських автобуси.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня 2023 року Київ отримав п’ять пожежно-рятувальних автомобілів від Лейпцига та три сміттєвози від Берліна.

Теги по теме
Киев пожар ГСЧС
Источник материала
loader
loader