Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях вже другу «школу воєнкорів»
Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях вже другу «школу воєнкорів»

Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях вже другу «школу воєнкорів»

До пропагандистської «школи» активно залучають людей та студентів з окупованих територій України. А назвали її на честь загиблого російського «воєнкора» Бориса Максудова, який знімав репортажі з війни.

27 січня російська партія ЛДПР, засновником якої є Володимир Жириновський, у своєму телеграм-каналі анонсувала початок реєстрації на 2 сезон «Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова».

Як зазначено в повідомленні ЛДПР, проєкт спрямований на студентів та вже дійсних журналістів, які хочуть більше дізнатися про роботу «воєнного кореспондента». До участі залучають людей з тимчасово окупованих території України. 

Участь у пропагандистському проєкті є цілком безкоштовною, а для того, щоб доєднатися достатньо заповнити заявку. Окрім ПІБ, номеру та місця проживання треба надати свій профіль у російському «Вконтактє», телеграм та мотиваційний лист, що розкриває силу вашої зацікавленості в пропагандистській школі. 

Серед спікерів будуть такі пропагандисти, як Ізабелла Ліберман, яка працює «воєнкором», документуючи будні російських військових. А також Василь Ткач, кореспондент пропагандистського видання «Украина.ру». 

Учасникам обіцяють розкрити «важливість роботи з інформацією, навчити виявляти фейки та апелювати фактами». На них чекає 10 лекцій та 5 практичних завдань. Фінал проєкту відбудеться в Москві. 

Зазначимо, що проєкт названий на честь російського пропагандиста Бориса Максудова, кореспондента «Россия 24», який помер після обстрілу в Запорізькій області в листопаді 2023 року від множинних осколкових поранень та відкритих переломів. Борис Максудов був відомий тим, що разом з низкою інших російських «воєнкорів» запустив університет «Синергія» — серію майстер-класів для росіян, які хотіли стати військовими журналістами й поїхати на війну в Україну.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що окупанти відкривають на захоплених територіях України «школи блогерів» через дефіцит пропагандистських кадрів. Також ми писали про те, що на території тимчасово окупованої частини Запорізької області почала працювати пропагандистська медіашкола «Медиатополь», яку підтримують з федерального бюджету Росії.

  • Читайте також: Путін виділив мільйонний грант на створення в тимчасово окупованому Маріуполі «навчального медіацентру» для підлітків

Фото: Борис Максудов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны