20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Конфісковані гроші Дерипаски, Сальдо та Ворони надійшли до бюджету України
Конфісковані гроші Дерипаски, Сальдо та Ворони надійшли до бюджету України

Конфісковані гроші Дерипаски, Сальдо та Ворони надійшли до бюджету України

Перші санкційні кошти 30 січня надійшли до державного бюджету. Ці кошти призначені відновлення інфраструктури. Про це повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

– Вперше санкційні гроші починають працювати на державу. Понад 32 млн. гривень уже надійшли до державного бюджету, — написав він.

Йдеться про власні кошти колаборантів, таких як Дмитро Ворон та Володимир Сальдо, а також фінансування з підприємств російського олігарха Олега Дерипаскі.

Коваль зазначив, що кошти надійшли до бюджету завдяки спільним зусиллям фонду, уряду, Мін'юсту, правоохоронних органів та суддів.

  • 30 січня суд заарештував майно українського підприємства з виробництва металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, що належить російському бізнесменові Олегу Дерипаску.
  • 9 травня ВАСУ задовольнив позов Міністерства юстиції щодо Володимира Сальдо, вирішивши конфіскувати частину його активів, а також активи його дружини, але не торкнувшись активів доньки.
  • 18 вересня Фонд державного майна запустив сайт із переліком заарештованих активів росіян та колаборантів, переданих під управління відомства. Тепер будь-який українець може ознайомитись із цим списком.
Теги по теме
Бюджет
Источник материала
Поделиться сюжетом