Андрій Єрмолаєв пояснив, чому ООН сьогодні не справляється із ситуацією у світі
Андрій Єрмолаєв пояснив, чому ООН сьогодні не справляється із ситуацією у світі

Андрій Єрмолаєв пояснив, чому ООН сьогодні не справляється із ситуацією у світі

Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Жити в брехні можна, але не довго, хоч це недовго може, звичайно, розтягнуться на десятиліття. І я не дорікав би ООН, тому що ООН так і не була створена», - зазначає Андрій Єрмолаєв.

Як розповідає експерт, після дієтичного формату «Ліги Націй», яка виконувала радше декларативно-консультаційну функцію, з ініціативи Рузвельта з'явилася антигітлерівська коаліція, і країни вийшли на спільну нову платформу розуміння, як організувати світ після війни. До того ж, додає він, ідея ООН – це не лише світовий парламент із ухваленням імперативних рішень, там був і задум серйозніший: запрошеним країнам треба буде ще допомогти встати на ноги, адже це була епоха ще живого колоніалізму.

А далі, продовжує гість програми, з'явилися військово-політичні блоки, і вони поставили хрест на цих ідеях. ООН, звісно, зазначає він, почала працювати, вона намагалася виконувати функцію такого модератора та регулятора конфліктів, були важливі резолюції, але не більше.

«Але наголошу, що в тій якості, у тому задумі, в якому це мріялося Рузвельту, те, що підтримали тодішні лідери, засновники, ООН не відбулася. Скажімо, інша структура отримала назву ООН. Слабенька, не представницька», - робить висновок Андрій Єрмолаєв.

Також Politeka писала про те, що Доній розповів, чого не вистачає українській державі для процвітання.

Теги по теме
ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом