На Одещині викрили шахрая, який «продавав» посади в СБУ
На Одещині викрили шахрая, який «продавав» посади в СБУ

На Одещині викрили шахрая, який «продавав» посади в СБУ

Одеські поліцейські викрили зловмисника, який представлявся працівником СБУ та вимагав гроші за посади у спецслужбі.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції, передає Укрінформ.

«Громадянин іншої країни, який на той момент проживав у Києві, під час спілкування у месенджері зі знайомим з Ізмаїла сказав йому, що служить в СБУ і нібито може посприяти у працевлаштуванні до спецслужби. Свої послуги зловмисник оцінив у чотири тисячі доларів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ізмаїльчанин кількома траншами перевів на рахунок зловмисника, який не мав жодного стосунку до спецслужби, майже 143 тисячі гривень. А правопорушник ще деякий час поспілкувався з ошуканим чоловіком, обіцяючи виконати всі домовленості, та через деякий час перестав виходити на зв'язок.

Правоохоронці також з’ясували, що на розгляді в одному зі столичних судів відносно фігуранта знаходиться обвинувальний акт за шахрайство та підробку документів.

Наразі слідчі одеської обласної поліції зібрали достатню кількість доказів і висунули зловмиснику обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, тобто шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілому. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України та може передбачати до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила масштабну шахрайську схему, російські організатори якої ошукали понад тисячу осіб майже на 40 млн доларів.

Теги по теме
полиция СБУ
Источник материала
loader
loader