Хочу балотуватися, – Оксана Білозір неочікувано заявила про намір повернутися в політику
Хочу балотуватися, – Оксана Білозір неочікувано заявила про намір повернутися в політику

Хочу балотуватися, – Оксана Білозір неочікувано заявила про намір повернутися в політику

За словами співачки, вона мала "блискучу політичну кар'єру" в минулому. Тому переконана, що є досвіденим депутатом й має намір балотуватися знову.

Білозір хоче повернутися в політику

Артистка працювала в політичній сфері протягом 17 років. На думку Оксани, вона може бути депутатом, оскільки має проукраїнську позицію та правильні ідеї. До того ж Білозір підкреслила, що є учасницею бойових дій.

Я дуже хочу балотуватися, тому що я – фаховий депутат. Багато знаю та вмію, в мене є правильні ідеї, україноцентричний стержень. Я не є бізнесменом, живу чесно, плачу податки. Тобто я маю право йти й формувати разом із такими самими, як я, правильний порядок денний для країни, я – учасник бойових дій,
– сказала вона.

Співачка вважає, що не всі депутати, йдучи в політику, мають намір красти. Білозір нагадала, що на відміну від деяких колег, не придбала собі жодних маєтків. Натомість жінка переконана, що власники бізнесу, які приходять до влади, насамперед хочуть отримати доступ до державного бюджету.

Є лобістський закон. Якщо туди заходить людина, яка має бізнес, то вона заходить туди з однією метою – користуватися грошима бюджету. Мати доступ до коштів бюджету, бо це обігові кошти, які можуть приносити прибуток,
– висловилась артистка.

Також Білозір пригадала, що мала хороші стосунки з багатьма президентами. Зокрема, про Леоніда Кравчука вона сказала, що був як тато. Під час президентства Віктора Ющенка, обіймала посаду міністра культури. А от з Леонідом Кучмою вони близько не дружили, хоча артистка добре його знала.

Інтерв'ю Оксани Білозір: дивіться відео онлайн

Якою була політична кар'єра Білозір

  • Артистка вперше стала народною депутаткою в 2002 році. Тоді вона балотувалась від партії Віктора Ющенка "Наша Україна". У цей період співачка стала членом Комітету у закордонних справах, а згодом – головою підкомітету з євроатлантичного співробітництва.

  • У 2005 році Білозір обійняла посаду міністра культури та мистецтв України, а через деякий час – міністра культури та туризму. Однак, тоді Оксану намагалися отруїти. Їй довелося залишити посаду та проходити лікування.

  • У 2006 році співачка знову повернулась у парламент від Блоку "Наша Україна" та згодом стала членом фракції цієї партії. Була головою підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин.
  • У 2007-2012 роках артистка роках була народною депутаткою VI скликання. Незадового вона увійшла до Комітету у закордонних справах.
  • У 2016 році Білозір знову повернулась у політику як депутат Верховної Ради від партії "БПП Солідарність".
Источник материала
Поделиться сюжетом