20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тяжкість глобального тягаря: до 2050 року кількість нових випадків раку зросте на 77%
Тяжкість глобального тягаря: до 2050 року кількість нових випадків раку зросте на 77%

Тяжкість глобального тягаря: до 2050 року кількість нових випадків раку зросте на 77%

Кількість нових випадків раку зросте до більш ніж 35 млн у 2050 році, що на 77% вище, ніж у 2022 році, попередило сьогодні, 1 лютого, онкологічне агентство Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Ключові фактори ризику

Водночас міжнародне агентство ВООЗ із дослідження раку (IARC) назвало тютюн, алкоголь, ожиріння і забруднення повітря ключовими факторами передбачуваного зростання.

Крім того, за словами експертів, невтішні прогнози відображають як старіння і зростання населення, так і зміни в схильності людей до факторів ризику, деякі з яких пов’язані з соціально-економічним розвитком.

Зараз дивляться

Де очікується найбільше зростання

У ВООЗ зазначили, що в найрозвиненіших країнах буде зафіксовано найбільше зростання кількості випадків захворювання: у 2050 році прогнозується ще 4,8 млн нових випадків порівняно з оцінками 2022 року.

Однак у відсотковому відношенні найбільший пропорційний приріст, на 142%, спостерігатиметься в країнах, що перебувають у нижній частині Індексу людського розвитку (ІЛР), використовуваного ООН. А в країнах середнього діапазону очікується зростання на 99%, йдеться в доповіді.

Статистика смертності

У ВООЗ заявили, що аналогічно до прогнозів, смертність від раку в цих країнах майже подвоїться у 2050 році. При цьому ті, у кого найменше ресурсів для боротьби з онкологічними захворюваннями, нестимуть на собі основний тягар глобального тягаря раку.

Теги по теме
прогноз погоды ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом