20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дев’ять років без кумира: коли та як загинув Кузьма Скрябін
Дев’ять років без кумира: коли та як загинув Кузьма Скрябін

Дев’ять років без кумира: коли та як загинув Кузьма Скрябін

Кузьма Скрябін трагічно загинув у ДТП 2 лютого 2015 року. Музиканту було 46 років. Проте армія його шанувальників досі памʼятає про свого кумира, а пісні Кузьми з роками не втрачають актуальності.

У день роковин загибелі співака Факти ICTV пропонують згадати обставини того дня, що забрав життя не просто артиста, а лідера громадської думки.

Коли та як загинув Кузьма

2 лютого після концерту у Кривому Розі Кузьма поспішав до аеропорту. Вранішня слизька дорога біля села Лозуватка Дніпропетровської області стала для артиста смертельною.

Зараз дивляться

Близько 8:20 ранку його позашляховик Toyota Sequoia, рухаючись слизькою від дощу дорогою, вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з молоковозом ГАЗ-53. на місці від отриманих травм.

За день до трагедії музикант зняв на телефон жахливий стан дороги Олександрія-Кривий Ріг.

Що відомо про смерть Кузьми Скрябіна – версії загибелі музиканта

Винних в аварії так і не знайшли, а справу закрили. За даними слідчих, позаду машини Скрябіна їхало ще одне авто. Його водій сказав, що перешкод молоковоз співаку не створював. Технічні показники автомобілів, які стали учасниками ДТП, були в нормі.

Знайдені на тілі Кузьми ушкодження виникли незадовго до смерті та є характерними для водія, – йдеться в експертизі технічного стану транспортних засобів.

У МВС сказали, що причина ДТП – перевищення швидкості Андрієм Кузьменком, який не впорався з керуванням на слизькій дорозі із затяжним поворотом. Внаслідок чого і сталося зіткнення з молоковозом.

За словами тодішнього керівника департаменту комунікації МВС Андрія Шевченка, це підтверджено різними експертизами.

Водночас повідомлялося, що на місці ДТП нібито був ще один свідок – Дмитро Ященко, який наполягав на тому, що аварія не була нещасним випадком, а спланованим вбивством. Однак він плутався у свідченнях, говорив загальними фразами, а згодом взагалі перестав відповідати на дзвінки слідчих. Зокрема, відомо, що так званий свідок має кримінальне минуле і дуже переживав за свою безпеку.

– Заяви Ященка спростовані показаннями справжніх свідків, очевидців, і підтвердження не знайшли, – сказав Шевченко, наголосивши, що це був нещасний випадок, і вигадувати якісь теорії змови немає сенсу.

Разом з тим мама Кузьми майже за рік до власної смерті казала, що . Вона зазначала, що артисту не раз погано прикручували колеса. Одного разу в нього навіть відлетіло колесо, проте тоді пощастило залишитися живим.

Як і де ховали Кузьму

 в родинному склепі на Брюховицькому кладовищі. Незважаючи на те, що родичі просили про закритий похорон, тисячі людей прийшли провести Кузьму в останню путь.

Теги по теме
ДТП
Источник материала
Поделиться сюжетом