Хто винен у смерті Кузьми Скрябіна: версії загибелі музиканта
Хто винен у смерті Кузьми Скрябіна: версії загибелі музиканта

Хто винен у смерті Кузьми Скрябіна: версії загибелі музиканта

Девʼять років тому українська культура зазнала непоправної втрати – в аварії загинув лідер гурту Скрябін Андрій Кузьменко, відомий як Кузьма. Його позашляховик Тойота на слизькій від дощу дорозі зіткнувся з молоковозом ГАЗ-53.

Тривалий час після трагедії зʼявлялися різні версії щодо того, хто насправді винен у , включно з припущенням про організоване вбивство. Факти ICTV вивчили факти та свідчення, щоби розібратися в причині загибелі артиста.

Офіційна версія загибелі Кузьми Скрябіна

Згідно з заявою МВС, смертельна аварія біля села Лозуватка Дніпропетровської області сталася внаслідок перевищення швидкості Андрієм Кузьменком. Він не впорався з керуванням, вилетів на зустрічну смугу, де зіткнувся з молоковозом, йшлося у висновку експертів.

Зараз дивляться

Ця версія спирається, зокрема, на показання свідка з машини, що їхала за Тойотою Кузьми. Її водій сказав, що перешкод молоковоз співаку не створював. Експертиза не виявила проблем і з технічними показниками автівок, що потрапили в ДТП.

Травми, що їх знайшли на тілі музиканта, виникли незадовго до смерті та є характерними для водія, зазначено у висновку слідства.

Інші версії загибелі Кузьми Скрябіна

Невдовзі після трагедії запорізький підприємець Дмитро Ященко заявив, що також був свідком аварії. За його словами, це була не просто ДТП, а сплановане вбивство. Згідно зі словами Ященка, його машину обігнала чорна Хонда, що підрізала Тойоту Кузьми, а молоковоз у той час стояв вдалині. Хонда нібито виштовхала авто Скрябіна на зустрічну смугу, де в нього вʼїхав ГАЗ-53, наполягав підприємець.

Утім, слідчі зазначили, що в процесі цей свідок почав плутатися у фактах, говорив загальними фразами, а згодом взагалі перестав відповідати на дзвінки. Виявилося, що він має кримінальне минуле і дуже переживав за свою безпеку.

– Заяви Ященка спростовані показаннями справжніх свідків, очевидців, і підтвердження не знайшли, – сказав тодішній керівник департаменту комунікації МВС Андрій Шевченко.

До слова, у 2018 році сплив ще один нібито очевидець подій, який теж намагався повторити версію Дмитра Ященка про третю машину.

Теги по теме
ДТП
Источник материала
Поделиться сюжетом