Окупанти активізувалися на Херсонщині до 13 штурмів за добу – Гуменюк
Окупанти активізувалися на Херсонщині до 13 штурмів за добу – Гуменюк

Окупанти активізувалися на Херсонщині до 13 штурмів за добу – Гуменюк

Російські окупаційні війська збільшили кількість штурмів на лівому березі Херсонської області – за минулу добу нарахували 13.

Про це заявила речниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

Бої на Херсонщині: яка ситуація на 2 лютого

– На лівобережжі Херсонщини ситуація дуже складна, зокрема тому, що різна динаміка ворожих штурмів теж виснажує… Але наші підрозділи завжди напоготові і дають дуже потужного відкоша ворогу і його штурмовим діям. І якщо позаминулої доби це було тільки три спроби штурмових дій, то минулої доби вони активізувалися до 13 таких спроб, – пояснила вона.

Водночас, за її словами, росіяни, як і раніше, економлять бронетехніку, напевно, до тих моментів, коли з боку Сил оборони буде більш потужна робота.

Зараз дивляться

– Тому що вони усвідомлюють, що у той період часу, який ми вже втримуємо ці плацдарми і працюємо над їх розширенням, спрямований на їх подальше укріплення і наше просування. Вони намагаються перешкоджати цьому, але ми робимо свою роботу, – додала Гуменюк.

Кількість російських військ на півдні України

Речниця каже, що угруповання окупаційних військ на цьому напрямку постійно змінюється і в кількісному, і в якісному складі, оскільки під час невдалих атак втрачає фактично у кожній штурмовій групі до 70% особового складу.

– Тому підрозділи РФ змушені постійно маневрувати і перекидатися на різні напрямки. Зараз загальне угруповання ворога на лівому березі – Херсонщина та Запоріжжя – оцінюється у понад 70 тис. особового складу і сотні одиниць озброєння та техніки, – сказала Гуменюк.

Але зауважила, що не всі вони зосереджені вздовж лінії фронту, а перебувають у більш глибоких тилах, звідки і підтягуються як додатковий ресурс.

Фото: Ukraine Media Center Odesa

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом