Кабмін обмежив час лікування українських військових за кордоном
Кабмін обмежив час лікування українських військових за кордоном

Кабмін обмежив час лікування українських військових за кордоном

Кабінет міністрів України у п'ятницю, 2 лютого, вніс зміни до своєї постанови про організацію за кордоном лікування та реабілітації українських захисників, Уряд встановив, що сукупний час перебування військових за кордоном не повинен перевищувати 12 місяців, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Telegram.

- Внесено зміни до постанови КМУ від 05.04.2022 N 411... Встановлено, що загальний час перебування захисника України на лікуванні за кордоном, включаючи час переміщення з однієї іноземної охорони здоров'я до іншого та час очікування між плановими хірургічними втручаннями, не може перевищувати 12 місяців поспіль, – написав він.

Українські військові за необхідності лікування чи реабілітації за кордоном можуть отримати необхідний напрямок за спрощеним механізмом. У МОЗ пояснили алгоритм дій у таких ситуаціях - медустанова, де знаходиться військовий, має ініціювати та визначити необхідність направлення на лікування за кордон. Ця установа також готує пакет документів, який направляє до державного органу сектору безпеки та оборони, де військовий проходить службу. Цей орган надсилає лист-направлення в електронній формі до МОЗ з копіями документів. Після цього надсилається запит до країн ЄС щодо готовності надавати допомогу пораненому бійцю.

  • У жовтні 2023 року в Україні набув чинності оновлений закон, який збільшує терміни безперервного перебування військовослужбовців на лікуванні.
  • За українськими законами, за весь період лікування та перебування у відпустці для лікування військовослужбовцям ЗСУ зберігається грошове та матеріальне забезпечення.
Теги по теме
Кабмин военные Лечение
Источник материала
Поделиться сюжетом