20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Генерал назвав, який фактор може підштовхнути до звільнення Залужного
Генерал назвав, який фактор може підштовхнути до звільнення Залужного

Генерал назвав, який фактор може підштовхнути до звільнення Залужного

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій прокоментував, чи справді головкомаддувача Збройних сил України Валерія Залужного можуть відправити у відставку.

«По-перше, підтверджую, що ваші джерела стовідсотково праві (мається на увазі публікації в західних ЗМІ про недавню розмову Зеленського та Залужного, – ред.), бо маючи свою інформацію і спілкуючись також по ситуації, що була в понеділок – сто відсотків... По-друге, він дуже хоче його звільнити і вони практично готові», – розмірковує Кривонос.

Генерал запасу припускає, що одним із факторів, який все ж призведе до заміни головкома ЗСУ, може бути погіршення ситуації на одній із ділянок фронту.

«Що саме і намагаються подати Залужному в першу чергу, що в певних моментах не тільки невдалий наступ влітку – і безпосередньо ситуація, яка склалася на Куп’янському напрямку складна, на Лиманському, на Бахмутському, на Авдіївському, на півдні України», – сказав він.

На думку Кривоноса, таким приводом може стати ситуація, коли ЗСУ можуть втратити Авдіївку.

«Зеленський подає інформацію достатньо однобоко і у всьому робить винними військових і безпосередньо робить винним Залужного. Військові вміють воювати і достатньо добре вміють, але війна – це не спроможність тільки вояків воювати, війна – це спроможність держави забезпечити власним ресурсом діяльність Збройних сил», – підсумував Сергій Кривонос.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Поделиться сюжетом