Порошенко: членство України в НАТО – найкоротший шлях уникнути третьої світової війни
Порошенко: членство України в НАТО – найкоротший шлях уникнути третьої світової війни

Порошенко: членство України в НАТО – найкоротший шлях уникнути третьої світової війни

Запрошення України до НАТО стане першим етапом миру і безпеки в Європі. Це стане першим символом того, що всі країни-члени Альянсу не сприймають шантаж Путіна.

Про це експрезидент Петро Порошенко заявив в інтервʼю бельгійській газеті De Standaard під час візиту до Брюсселя. За його словами, всі повинні розуміти, що без членства України в НАТО не буде миру.

"Мир – це не припинення вогню. Мир – це стійка безпекова ситуація", – підкреслив політик.

На думку Порошенко, треба просто ще раз повторити досвід членства Німеччини в НАТО. І Україна має робити абсолютно те саме.

"Якщо бути юридично точним, вся територія України мала б статус члена НАТО. Але частина її окупована і на цю частину не поширюється гарантія статті 5. Це не визнання того, що ми можемо змиритися з російською окупацією. У нас немає жодних сумнівів щодо того, що територіальна цілісність України не підлягає обговоренню", – вважає Порошенко.

За словами експрезидента, як перший етап миру та безпеки в Європі потрібно надати Україні запрошення до Альянсу. Як перший символ того, що всі країни-члени НАТО не сприймають шантаж Путіна.

"Це було б правильною відповіддю на його шантаж. І якщо ми дамо запрошення Україні, я сподіваюся і тримаю кулаки, як 33-му члену НАТО – це найкоротший шлях, як уникнути третьої світової війни. Найкоротший шлях до стійкої безпекової ситуації на континенті. Миру в Україні, миру в Європі та значної стабілізації у світі. Бо війна в Україні – це найбільша війна після Другої світової війни, катастрофа", – заявив Порошенко і підкреслив, що іншого виду гарантії безпеки світі більше не існує.

Як повідомлялось раніше, Порошенко в Брюсселі провів низку зустрічей з керівництвом Єврокомісії, Європейської народної партії та депутатами Європейського парламенту під час яких переконував партнерів зробити все необхідне, щоб пакет допомоги був ухвалений якомога швидше і на вигідних для України умовах.

Окрім того, Зеленський звернувся до вільного світуіз закликом зберігати максимальну консолідацію й робити все для завдання поразки Росії. За словами глави держави, мішенню країни-агресора є не тільки Україна та її незалежність.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом