ЄС надасть Міжнародній фінансовій корпорації гарантії щодо інвестицій для відновлення України
ЄС надасть Міжнародній фінансовій корпорації гарантії щодо інвестицій для відновлення України

ЄС надасть Міжнародній фінансовій корпорації гарантії щодо інвестицій для відновлення України

Єврокомісія оголосила про підписання з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) гарантійної угоди щодо підтримки інвестицій для відновлення України.

Про це йдеться на сайті ЄС, передає Укрінформ.

У рамках угоди Європейський Союз надасть IFC, члену Групи Світового банку, фінансові гарантії на суму до 90 мільйонів євро для підтримки інвестицій в Україну в рамках програми IFC's Better Futures (BFP). Очікується, що приватні інвестиції у рамках програми сягнуть понад 500 млн євро по різних секторах, включаючи важливу інфраструктуру та виробництво товарів, сприяння декарбонізації та збереження засобів до існування.

«Ця угода є ще одним прикладом нашої чудової співпраці з IFC у наших зусиллях щодо збільшення інвестицій в Україну. Ця гарантія EFSD+ допоможе відновити інфраструктуру країни, підтримати її бізнес-сектор та посилити стійкість її економіки, підтверджуючи зобов'язання Європейського Союзу підтримувати Україну в цей кризовий час», - сказав комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

Європейський фонд сталого розвитку плюс (EFSD+) є частиною інвестиційної структури ЄС. Він підтримує державні та приватні інвестиції в країнах-партнерах по всьому світу, надаючи фінансові гарантії, змішане фінансування та технічну допомогу для сприяння інклюзивному економічному розвитку. Фінансові гарантії в рамках EFSD+ є юридично обов'язковими угодами, за якими ЄС погоджується виплатити належну суму у випадку фінансових втрат, з якими можуть зіткнутися кредитори.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Євроради всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення навколо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі 50 мільярдів євро.

Фото: Shutterstock

Теги по теме
Евросоюз Еврокомиссия Инвестиции
Источник материала
loader
loader