19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Посадовцю Верховного Суду України повідомили про підозру у виправдовуванні російської агресії
Посадовцю Верховного Суду України повідомили про підозру у виправдовуванні російської агресії

Посадовцю Верховного Суду України повідомили про підозру у виправдовуванні російської агресії

Посадовцю Верховного Суду України повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії Росії. Про це 5 лютого повідомили Служба безпеки України та Офіс Генерального прокурора.

- Служба безпеки зібрала доказову базу на очільника одного із структурних підрозділів Верховного Суду України. Посадовець виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію нашої держави, - розповіли в СБУ.

В Офісі генпрокурора зазначили, що мова йде про службовця ліквідованого Верховного Суду України, який з 15 грудня 2017 року перебуває у стані ліквідації у зв'язку зі створенням Верховного Суду та правосуддя не здійснює.

Чоловіку повідомили про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників, вчинені службовою особою.

СБУ опублікувала фрагменти розмов, в яких службовець суду заперечує суверенітет України та пропонує віддати Росії Одеську та Херсонську області. Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської так званої приватної військової компанії «Вагнер». Крім того, посадовець пропонував розпочати новий наступ на Україну з Білорусі для захоплення Львова. 

- Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора, - додали в Службі безпеки України.

Посадовцю Верховного Суду України загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про його затримання та арешт правоохоронні органи не повідомляли.

Фото: ssu.gov.ua

  • 10 січня Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов ексголови Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова щодо поновлення на посаді судді. 
  • 31 січня за колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.
Теги по теме
СБУ Генпрокуратура
Источник материала
Поделиться сюжетом