19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Австрії українка підготувала книжку про війну, яку міносвіти рекомендує для шкіл
В Австрії українка підготувала книжку про війну, яку міносвіти рекомендує для шкіл

В Австрії українка підготувала книжку про війну, яку міносвіти рекомендує для шкіл

Книжка створена у співпраці з експертами Віденського університету та Дипломатичної академії Відня, вчителями та представниками громадських організацій Австрії. Її авторка  - Оксана Ставру - українська юристка та журналістка, яка понад 20 років живе в Австрії. Про це повідомляє Theodorkramer.

- "Війна Росії проти України: Що це таке? Факти та перспективи" — під такою назвою в Австрії вийшла друком книжка авторства Оксани Ставру німецькою мовою. Міністерство освіти Австрії рекомендує це видання для використання в школах, - йдеться у повідомленні.

У 15 розділах цієї "книжки-довідника" подається короткий актуальний аналіз різних аспектів війни Росії проти України, взаємозв’язки між історією, культурою та політикою. Видання описує перебіг бойових дій та український спротив, життя в російській окупації та втрати у війні, а також економічні й політичні наслідки та плани відбудови України.

Книга створена у зручному для молодої читацької аудиторії форматі. Вона містить численні фотографії та кольорові елементи, цитати відомих людей, тлумачення окремих понять та додаткову інформацію на 110 сторінках. Це єдине видання такого плану на теренах Німеччини, Австрії та Швейцарії. Зараз тривають пошуки партнерів, щоб перекласти й адаптувати книгу для використання в інших країнах Європи, зокрема, в освітній системі.

  • На аукціоні за 30 301 грн продали видання єдиної прижиттєвої збірки поезій українського поета та письменника Василя Симоненка "Тиша і грім". Книга видана 1962 року. 

 

Теги по теме
Австрия
Источник материала
Поделиться сюжетом