19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Такі дії є неприпустимими: Малюк про стеження за журналістами Bihus.Info
Такі дії є неприпустимими: Малюк про стеження за журналістами Bihus.Info

Такі дії є неприпустимими: Малюк про стеження за журналістами Bihus.Info

Стеження за журналістами Bihus.Info співробітниками департаменту захисту національної державності є неприпустимими та викликають справжнє обурення.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк.

–  На жаль, проведення заходів із протидії організованій наркозлочинності призвело не лише до отримання інформації про причетність однієї з операторок редакції до поширення наркотичних речовин, а також мало місце публічне поширення відеоматеріалів. Наголошую – такі дії є неприпустимими і вже спричинили низку кадрових рішень. Серед іншого, я направив подання на звільнення керівника ДЗНД СБУ, а президент України ще 31 січня підписав відповідний указ, – сказав він.

Скандал з Bihus.Info: реакція СБУ

Як зауважив Малюк, його позиція є ознозначною, оскільки “не можуть вчинки окремих співробітників перекреслювати всі ті позитивні результати, які має СБУ під час війни, і кидати тінь на кожного представника Служби: і тих, хто бореться з ворогом всередині країни, і тих побратимів з СБУ, які віддають на полі бою свої життя заради України”.

Зараз дивляться

– За будь-які незаконні дії має бути покарання, – наголосив він.

Малюк зауважив, що, як керівник СБУ зробить усе можливе, аби кожне ЗМІ могло працювати в Україні вільно.

– Сьогодні ми не просто будуємо оновлену СБУ, а захищаємо демократичні цінності, серед яких – свобода слова і незалежність медіа. Для мене особисто віднині це надпріоритет!  – наголосив він.

Теги по теме
СБУ Скандал СМИ Журналисты
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны