У Києві анонсували дати проведення Книжкового Арсеналу
У Києві анонсували дати проведення Книжкового Арсеналу

У Києві анонсували дати проведення Книжкового Арсеналу

У Києві анонсували дати проведення Книжкового Арсеналу

Планується як ярмарок, так і літературна програма.

Дванадцятий літературнийфестиваль «Книжковий Арсенал» відбудеться цього року у Києві з 30 травня по 2 червня. Традиційно він складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку, повідомили в «Мистецькому Арсеналі».

«Наша команда впевнена, що культура допомагає формувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Однак справа не лише в цьому. З нещодавньої історії нам, українцям, чудово відомо, до чого призводить анігіляція культурного життя: занепаду оригінальної думки, втрати політичної суб’єктності, перетворення пережитої трагедії на руйнівну травму. Ми не можемо собі цього дозволити. … Книжковий Арсенал створює живильне середовище, в якому народжується нове і важливе, де обговорюється складне і гоїться болюче. Отже, ми зробимо усе, від нас залежне, щоб фестиваль відбувся якнайкраще і цього року», - заявила генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Офіційне відриття фестивалю заплановане на вечір 30 травня. Сам «Книжковий арсенал»  розгорнеться  на першому поверсі Старого арсеналу.

У фокусі Книжкового Арсеналу будуть книги про війну, видані після 2014 року, видання створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців, вони будуть окремо представлені у просторі «Вітрина новинок».

Важливою складовою під час Книжкового Арсеналу також стануть виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

Організатори повідомили, що Книжковий Арсенал уже починає прийом заявок на участь у ярмарку. Останній день подачі – 29 лютого 2024 року. ДО 22 березня усі заявники отримають відповіді про результати добору.

Зазначимо, що це буде другий книжковий фестиваль, який проведуть під час повномасштабної війни.

Источник материала
Поделиться сюжетом