Проспект Повітряних сил: Київрада перейменувала Повітрофлотський проспект
Проспект Повітряних сил: Київрада перейменувала Повітрофлотський проспект

Проспект Повітряних сил: Київрада перейменувала Повітрофлотський проспект

Розмови про перейменування точилися давно, а за відповідне рішення виступали Генштаб та ГУР. І ось нарешті столиця позбулася старої назви.

Перейменування проспекту

Київрада на засіданні у рамках дерусифікації 8 січня ухвалила рішення про перейменування низки столичних вулиць та проспектів. Зазначається, що частина з них тепер називатиметься іменами полеглих героїв та буде пов’язана зі Збройними силами.

Зокрема, зміни торкнулися й Повітрофлотського проспекту – тепер це проспект Повітряних Сил. За відповідне рішення проголосували 88 депутатів.

Відсьогодні в Києві є проспект Повітряних сил України! Слава нашим захисникам! Слава Україні,
– повідомив Кличко.

Зазначається, що за таку назву виступали кияни, а також керівництво Генштабу, ГУР й військові. Від них було пряме звернення, а питання перейменування цього проспекту обговорювали вже довго. Одним з варіантів перейменування також була зміна назви на Повітрянофлотський проспект або ж на проспект Європейського Союзу, але ці пропозиції не підтримали.

На відповідне рішення вже відреагував командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Карти Google кажуть, що насолоджуватись прогулянкою проспектом Повітряних Сил можна більш ніж годину. Дякую усім киянам, депутатському корпусу та особисто Віталію Кличку за довіру та повагу до наших захисників неба,
– написав він.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення, в Києві перейменували вже 353 вулиці. Окрім того, були перейменовані кілька парків та 2 станції столичного метро.

Ліквідація російського спадку

  • Майже місяць тому Київрада перейменувала ще 29 об'єктіву столиці. Відтоді у Києві з'явився сквер на честь Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, вулиця імені Дениса Монастирського, вулиця Мрії тощо.
  • На початку грудня у Києві демонтували пам'ятник Миколі Щорсу на бульварі Шевченка. Монумент перенесли до Державного музею авіації України імені Антонова
  • Раніше у Києві знесли пам'ятник Олександру Пушкіну. Він був установлений у парку, який колись мав назву на честь цього російського поета. Для реалізації відповідного рішення київський пам'ятник Пушкіну вилучили з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення.
Источник материала
Поделиться сюжетом