19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На скільки можуть підняти тариф на електроенергію? Експерт назвав нову ціну
На скільки можуть підняти тариф на електроенергію? Експерт назвав нову ціну

На скільки можуть підняти тариф на електроенергію? Експерт назвав нову ціну

Тариф на електроенергію має відповідати ринковій ціні

Діапазон ціни за кіловат електроенергії у 2024-му буде в межах 3,50 – 4,00 грн за кВт/год. Підвищувати ціну до 6,00 грн за кіловат точно не стануть, переконаний експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук.

Про це він заявив в етері Київ24. На думку експерта, вводити підвищення цін на електроенергію є недоцільним в умовах війни.

"В цьому році ціну до 6 грн ми точно не побачимо. 3,5-4 грн, такий буде діапазон ціни. Депутат Нагорняк нагадав, що в кінці вересня був лист, який визнали в Держдепартаменті США, в посольстві США, що він був… Його можна назвати рекомендацією, але, дійсно, фактично це є така вимога, що треба підвищити тариф, щоб він відповідав ринковій ціні", — зазначив Корольчук.

На думку експерта, попри тиск міжнародних партнерів щодо підвищення тарифів, у теперішніх умовах війни та економічної кризи це було б неправильним рішенням.

"Проблема в тому, що в умовах війни, економічної кризи, безробіття, зниження доходів, підвищувати тарифи — це, не буде казати, що це злочин, але це неправильне рішення, яке почало процес нарощення боргів населення", — підкреслив експерт.

Наразі, чинний тариф для населення становить 2,64 гривні за кВт/год. Водночас власники багатозонних лічильників можуть платити й за пільговим тарифом, який діє в нічний час. Також, до кінця опалювального сезону уряд обіцяв не переглядати тарифи на комуналку, в тому числі на електроенергію.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" поспілкувався з членом парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергієм Нагорняком, який зазначав — тарифи на електрику зростуть вдвічі вже цього року. На думку народного депутата, до цього рішення вже підштовхують закордонні партнери.

Источник материала
Поделиться сюжетом