Заєць, або м’ясний хлібець: як готувати автентичну страву Західної України
Заєць, або м’ясний хлібець: як готувати автентичну страву Західної України

Заєць, або м’ясний хлібець: як готувати автентичну страву Західної України

Заєць, або м’ясний хлібець: як готувати автентичну страву Західної України.

М’ясний хлібець на Західній Україні називають ще “фальшивий заєць”, бо цю страву готують з різного м’яса, але не з зайця.

Нібито в старі часи полювання та свіжина була доступна не для всіх, а м’ясну страву хотілося поставити на стіл, тому придумали, як її готувати інакше.

Цю страву досі готують на свята в містах Західної України.

І “заєць” популярний також в Європі та Америці – там його називають террін.

Як приготувати м’ясний хлібець “заєць”, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.

Що вам знадобиться.

Свинина – 1 кг.

Яловичина – 500 г.

Цибуля ріпчаста – 3 шт.

Панірувальні сухарі – 100 г.

Сіль – до свого смаку.

Перець чорний мелений.

Суміш спецій.

Як приготувати "зайця".

М’ясо нарізаємо шматками та подрібнюємо на м’ясорубці до стану фаршу.

Цибулю дрібно шаткуємо та смажимо в олії до м’якості.

Панірувальні сухарі розводимо молоком або водою – рідини додаємо рівно стільки, щоб вийшла маса схожа на кашу.

Отриману суміш вмішуємо в фарш.

Додаємо смажену цибулю, сіль, перець і улюблені духмяні трави.

Добре вимішуємо все та викладаємо у змащену олією прямокутну форму для кексу.

Якщо не маєте такої форми, можна сформувати хлібець руками та викласти на змащене олією деко.

Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку та запікаємо 60 хвилин.

Якщо скоринка зверху підгоратиме, накриваємо хлібець фольгою.

За годину дістаємо хлібець, змащуємо зверху кетчупом і повертаємо в розпечену духовку на 10 хвилин, аби кетчуп зверху перетворився на рум’яну скоринку.

Раніше ми писали про те, як готувати колочену пасулю за старовинним закарпатським рецептом.

А ще розповідали про те, як приготувати карпатський буришник за стародавнім рецептом.

Источник материала
loader
loader