/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2F51db0754c8ba71cdf62ce1b58bdeb9d9.jpg)
Заєць, або м’ясний хлібець: як готувати автентичну страву Західної України
Заєць, або м’ясний хлібець: як готувати автентичну страву Західної України.
М’ясний хлібець на Західній Україні називають ще “фальшивий заєць”, бо цю страву готують з різного м’яса, але не з зайця.
Нібито в старі часи полювання та свіжина була доступна не для всіх, а м’ясну страву хотілося поставити на стіл, тому придумали, як її готувати інакше.
Цю страву досі готують на свята в містах Західної України.
І “заєць” популярний також в Європі та Америці – там його називають террін.
Як приготувати м’ясний хлібець “заєць”, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.
Що вам знадобиться.
Свинина – 1 кг.
Яловичина – 500 г.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Панірувальні сухарі – 100 г.
Сіль – до свого смаку.
Перець чорний мелений.
Суміш спецій.
Як приготувати "зайця".
М’ясо нарізаємо шматками та подрібнюємо на м’ясорубці до стану фаршу.
Цибулю дрібно шаткуємо та смажимо в олії до м’якості.
Панірувальні сухарі розводимо молоком або водою – рідини додаємо рівно стільки, щоб вийшла маса схожа на кашу.
Отриману суміш вмішуємо в фарш.
Додаємо смажену цибулю, сіль, перець і улюблені духмяні трави.
Добре вимішуємо все та викладаємо у змащену олією прямокутну форму для кексу.
Якщо не маєте такої форми, можна сформувати хлібець руками та викласти на змащене олією деко.
Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку та запікаємо 60 хвилин.
Якщо скоринка зверху підгоратиме, накриваємо хлібець фольгою.
За годину дістаємо хлібець, змащуємо зверху кетчупом і повертаємо в розпечену духовку на 10 хвилин, аби кетчуп зверху перетворився на рум’яну скоринку.
Раніше ми писали про те, як готувати колочену пасулю за старовинним закарпатським рецептом.
А ще розповідали про те, як приготувати карпатський буришник за стародавнім рецептом.

