Відомі українці у партнерстві з Театром на Подолі презентували уроки з тактичної медицини
Відомі українці у партнерстві з Театром на Подолі презентували уроки з тактичної медицини

Відомі українці у партнерстві з Театром на Подолі презентували уроки з тактичної медицини

Українські митці – актори, співаки, ведучі – стали героями відеопроєкту «Голоси Такмеду». Мета проєкту – поширити знання з тактичної медицини серед чинних та майбутніх військових та резервістів. Кореспондентка «Главкома» відвідала презентацію проєкту.

Серед героїв першої серії відео – актори Богдан Бенюк, В'ячеслав Довженко, Даша Малахова, Анна Саліванчук та Михайло Кукуюк, ведучі Олена Кравець та Анатолій Анатоліч, а також вокаліст гурту «Без Обмежень» Сергій Танчинець. Кожен та кожна з них озвучили відео про критичні навички та поняття тактичної медицини, щоб порятунок заговорив голосами, які важко не впізнати. 

У роликах розкриваються базові навички та поняття тактичної медицини: що таке тактична медицина пояснив Федір Сердюк, засновник PULSE, алгоритм MARCH озвучила Олена Кравець; про зупинку кровотеч турнікетом розповів Богдан Бенюк, теми про зупинку кровотеч та тампонування поранень озвучив В’ячеслав Довженко, забезпечення прохідності дихальних шляхів – Сергій Танчинець, проникаючі поранення грудної клітки – Даша Малахова, про стабілізацію таза розповіла Анна Саліванчук, про попередження переохолодження – Михайло Кукуюк, а п'ять правил використання нош озвучив Анатолій Анатоліч.

Акторка Театру на Подолі Даша Малахова
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Ініціатором проєкту виступив PULSE, благодійний фонд, що розвиває тактичну медицину в Україні. З 2022 підготовку в PULSE пройшли близько 25 тис. українських військових, організація є авторизованим тренінговим центром NAEMT США. Партнером проєкту став Театр на Подолі – саме тут 9 лютого пройшла його презентація. Реалізація проєкту відбувається за підтримки Міністерства оборони України.

Під час презентації проєкту співзасновник PULSE Федір Сердюк наголосив на необхідності системного розвитку тактичної медицини. «Ми працюємо з Міноборони, з кожним видом і родом військ, щоб розбудувати спроможності такмеду. Але навіть застосовуючи всі можливі заходи – навчання, розбудову навчальних центрів, переливання крові тощо – ми не розв'яжемо питання тактичної медицини, якщо не виграємо битву всередині кожної людини. Цей проєкт саме про це. Я вдячний всім, хто «дав» нам свої голоси, які впізнають мільйони для того, щоб достукатися не тільки до розуму, а й до сердець українців. Цим проєктом ми кажемо: зробіть тактичну медицину частиною свого життя, пустіть її у свій інформаційний простір», – зазначив Сердюк.

Співзасновник PULSE Федір Сердюк
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Директор та художній керівник Театру на Подолі Богдан Бенюк подякував ініціаторам та учасникам проєкту. «Цим проєктом ми говоримо про таку надзвичайно важливу справу як вміти надати допомогу в екстремальній ситуації. Навчання такмеду – процес довготривалий, і треба викликати до нього інтерес у кожного жителя України. Ми такий народ, трохи лінивий, думаємо: та мене це обійде, не буду цим займатися. Ми глибоко помиляємося. Нині всі беруть участь у війні. І маючи такого непередбачуваного сусіда, який є вічним ворогом України, треба вміти все», – наголосив він.

Директор та художній керівник Театру на Подолі Богдан Бенюк
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Автори планують в перспективі продовжити зйомки з іншими відомими українцями.

Повний плейлист доступний на Youtube-каналі PULSE, усі серії також вийдуть на сторінках організації спільно з героями роликів та Театром на Подолі. 

Источник материала
Поделиться сюжетом