Пашинський заявив про обшуки СБУ і НАБУ по справі про передачу пального Курченка армії
Пашинський заявив про обшуки СБУ і НАБУ по справі про передачу пального Курченка армії

Пашинський заявив про обшуки СБУ і НАБУ по справі про передачу пального Курченка армії

Він сказав, що зі слідчими діями прийшли до нього додому.

Колишній народний депутат Сергій Пашинський заявив, що сьогодні вранці до його помешкання прийшли співробітники СБУ і НАБУ. Слідчі дії, за його словами, стосуються передачі так званого палива Курченка державі.

Пашинський нагадав, що майже 100 000 нафтопродуктів, якими володів олігарх Курченко, в 2014 передали державним нафтовим операторам. У 2015 Пашинський звернувся до президента з проханням покрити дефіцит палива армії цим паливом.

“З березня 2022-го я очолюю Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України. Мене не треба шукати чи обшукувати – за цей час я жодного разу не покидав Україну. Підприємства-учасники Асоціації виробляють безпілотники, артилерію, бронетехніку, боєприпаси, станції РЕБ та РЛС. Кожного дня ми переживаємо загибелі близьких, російські бомбардування, аудити ДАСУ. Як Голова Асоціації і координатор багатьох оборонних програм, в мене лише прохання до слідчих – не відволікайте мене Курченком, будь ласка”, – прокоментував він.

  • Компанії близького до президента-втікача олігарха Сергія Курченка підозрювали у привласненні бензину “Нафтогаз України”. У Генпрокуратурі повідомляли, що суд конфіскував у фірм Курченка 100 000 тонн палива. Курченку оголосили підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, при реалізації 800 000 тонн нафтопродуктів, писало Радіо Свобода. Сам олігарх тоді втік за кордон.
  • В липні 2015 армія отримала перше пальне Курченка.
Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом