13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пішла з життя журналістка і волонтерка Леся Джадан
Пішла з життя журналістка і волонтерка Леся Джадан

Пішла з життя журналістка і волонтерка Леся Джадан

Раптово померла українська журналістка, директорка чернігівського видання «Деснянка» та волонтерка Леся Джадан. Без мами залишилося троє дітей, без коханої дружини – чоловік Андрій. Про це повідомляє Національна спілка журналістів.

Леся Джадан з сімʼєю
фото з відкритих джерел

12 лютого 2024 раптово обірвалося життя Лесі Джадан. Очільниця Ічні Олена Бутурлім уточнила: «Тяжка хвороба виявилася сильнішою… на жаль… не даючи Лесі шансів…». Місцеві видання повідомляють, що причиною смерті 48-річної жінки стала онкологія. 

Журналістка з тридцятирічним досвідом, волонтерка, мама трьох малолітніх дітей Леся Джадан
фото з відкритих джерел

«24 лютого 2022 року застало Лесю в Києві, – розповіла перша секретар НСЖУ Ліна Кущ. – Тільки на короткий термін вона з трьома маленькими дітьми виїжджала зі столиці на захід України, а повернувшись до Києва, розгорнула велику волонтерську діяльність. У неї не було досвіду формування команди, досвіду написання грантових заявок, щоб вийти на рівень проєктів з міжнародною участю, щоб залучити міжнародні кошти на допомогу українцям. Досвіду набувала протягом усіх місяців непростої, іноді виснажливої праці, коли доводилося боротися не тільки з власним вигорянням, а й з вигорянням команди. Водночас вчилася, як впоратися з хвилею негативу, з яким нерідко зустрічаються всі волонтери і всі, хто допомагає людям».

фото з відкритих джерел

Леся Джадан розповіла, що від початку війни для неї волонтерська діяльність – у режимі 24/7. «Якщо займатися волонтерською діяльністю, то на ній треба фокусуватися», – наголошувала жінка.

«У майбутнє я дивлюся з оптимізмом, – сказала якось Леся Джадан у коментарі інформаційній службі НСЖУ про рідну газету «Деснянка», яку сподівалася відродити не лише в електронному, а й у паперовому форматі. – Я пів життя віддала журналістиці, створювала газету, плекала кожний номер, як дитину… Будучи оптимісткою, я завжди вірю в диво».

Крім того, на фронті загинув журналіст Тарас Давидюк. Йому було 37 років. 

Источник материала
Поделиться сюжетом