За програмою єОселя видали перший кредит на приватний будинок
За програмою єОселя видали перший кредит на приватний будинок

За програмою єОселя видали перший кредит на приватний будинок

У рамках програми доступної іпотеки “єОселя” було затверджено перший кредит на придбання приватного будинку, повідомляє Міністерство економіки. Сім’я з Ужгорода, що змушена була переїхати на Закарпаття через початок війни, стала першими отримувачами цього виду фінансування.

У п’ятницю, 9 лютого, у відділенні Ощадбанку в Ужгороді було укладено першу угоду на купівлю приватного будинку в межах програми “єОселя”. Подружжя обрало будинок площею 82,8 квадратних метра в самому Ужгороді.

Міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що у цьому році програма “єОселя” була розширена, і тепер за її умовами можна отримати кредит не лише на квартиру, а й на приватний будинок. Зазначено, що перший такий кредит отримала сім’я з Ужгорода під ставку 7%.

В рамках програми вже було надано кредити на придбання житла для понад 7200 сімей на загальну суму 11 млрд гривень. Більшість отримувачів – представники професійних груп, яким надається пільгова іпотека під ставку 3%:

  • 62% – військовослужбовці за контрактом і працівники силових структур,
  • 11% – педагоги й науковці,
  • 9% – медичні працівники.

Ще 18% залучених в програму осіб – українці, які не мають власного житла або бажають покращити свої житлові умови. Вони отримали кредит за умовами масової іпотеки під 7%.

З 29 січня українці мають можливість вибрати приватні будинки площею 62,5 квадратних метра на одну особу, з додатковими 21 квадратними метрами на кожного наступного члена сім’ї за ставкою 7% річних.

Теги по теме
кредит
Источник материала
Поделиться сюжетом