Лауреатом премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик
Лауреатом премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

Лауреатом премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

Лауреатом премії імені Леся Курбаса у 2024 році став режисер Артем Вусик за постановку «Веселка на Салтівці».

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти, передає Укрінформ.

"Нещодавно в Держмистецтв відбулось засідання Комітету з присудження премії, на якому і було обрано цьогорічного лауреата. Члени Комітету шляхом відкритого голосування визначили лауреатом премії українського режисера Артема Вусика. Нагорода присуджується за постановку вистави-концерту «Веселка на Салтівці», прем’єра якої відбулась у листопаді 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Артем Вусик – засновник незалежного театру «Нафта», режисер та єдиний актор цієї вистави. Сама ж постановка стосується повномасштабної війни та є музичною сюрреалістичною трагікомедією про життя митця, його досвід війни і найбільший житловий масив України – Салтівку. Цей район зазнав значних руйнувань у Харкові після початку повномасштабного вторгнення Росії. «Веселка» пропонує «переосмислити стереотипи» та розгледіти «поетичність району, який вважається хуліганським».

Як відомо, Премія імені Леся Курбаса присуджується щорічно і вручається у лютому до дня народження видатного українського режисера. Сума премії складає 20 тисяч гривень.

Фото з соцмереж

Источник материала
loader
loader