Понад 60 людей загинули в стрілянині між племенами в Папуа Новій Гвінеї
Понад 60 людей загинули в стрілянині між племенами в Папуа Новій Гвінеї

Понад 60 людей загинули в стрілянині між племенами в Папуа Новій Гвінеї

У провінції Енга в Папуа Новій Гвінеї відбулася трагедія, у результаті якої загинули щонайменше 64 людини внаслідок міжплемінної стрілянини. Конфлікт, який спалахнув у віддаленій місцевості, став найсмертоноснішим за останні роки.

Поліція повідомляє, що одне з племен разом зі своїми союзниками та найманцями направлялося на напад на сусіднє плем’я, але потрапило в засідку. Кількість жертв може зрости, оскільки поліція продовжує шукати тіла та поранених. Поліцейські вважають цей інцидент найбільш жахливим у цьому регіоні за останні роки.

“Це, без сумніву, найжахливіше вбивство, яке я бачив у провінції Енга, можливо, у всьому Гайлендсі. Ми всі шоковані, ми всі в напруженні. Це дійсно важко осмислити”, – заявив поліцейський Джордж Какас.

Попередньо відомо, що в конфлікті брали участь приблизно 17 племен. Часті конфлікти виникають через спір за землю та ресурси, а ескалація стає все частішою через поширення нелегальної вогнепальної зброї.

У липні минулого року місцева влада ввела тримісячну комендантську годину та обмеження на подорожі в Енгі, щоб контролювати ситуацію в регіоні. Влада закликає лідерів племен врегулювати конфлікти і покладається на сили безпеки для регулювання сутичок.

Теги по теме
стрельба
Источник материала
Поделиться сюжетом