Американська компанія LISCR припинила перевозити російську нафту
Американська компанія LISCR припинила перевозити російську нафту

Американська компанія LISCR припинила перевозити російську нафту

НАЗК повідомило про вилучення компанії зі списку спонсорів війни після того, як вона припинила співпрацю з РФ.

Американська компанія Liberian International Ship & Corporate Registry припинила перевозити російську нафту. Після цього в Україні її виключили зі списку спонсорів війни, у понеділок, 19 лютого, Національне агентство з питань запобігання корупції.

Зазначається, що компанія надіслала лист до НАЗК, де заявила про виконання умов, які дозволяють виключити її з переліку. Зокрема, LISCR повідомила, що всі судна російського Совкомфлота було вилучено з Ліберійського міжнародного суднового та корпоративного реєстру.

“Відтепер здатність Росії транспортувати свою нафту стала ще більш обмеженою, ізоляція від цивілізованого світу глибшою, а можливості отримувати “нафтодолари” – меншими”, – пише НАЗК.

Там також зазначили, що відкриті до співпраці з міжнародним бізнесом та готові провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку кожної окремої компанії.

Раніше повідомлялося, що НАЗК вніс компанію Weatherford до списку спонсорів війни. Компанія продовжує працювати в РФ, платити там податки та забезпечувати технологічні можливості країни-агресора у нафтовій галузі.

ЗМІ: Індія відновила купівлю російської нафти сорту Сокол



Теги по теме
Россия нефть НАПК
Источник материала
loader
loader