19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пілотний проєкт: в Україні можна буде викликати швидку за допомогою смс або відеодзвінка
Пілотний проєкт: в Україні можна буде викликати швидку за допомогою смс або відеодзвінка

Пілотний проєкт: в Україні можна буде викликати швидку за допомогою смс або відеодзвінка

МВС і МОЗ України запустили пілотний проєкт із неголосового виклику бригади екстреної допомоги. Це означає, що медиків можна викликати, надіславши смс або зробивши відеодзвінок на номер 112. Під час відеовиклику працюють оператори, які володіють жестовою мовою.

Єдина служба 112

– Це відбувається в рамках запровадження єдиної лінії екстреної допомоги, яка, по суті, об’єднує в собі всі служби (101, 102, 103, 104) – це допоможе ефективніше надавати допомогу людям, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що створення та впровадження системи 112 також є одним із зобов’язань у межах угоди про асоціацію з Європейським Союзом, а також у межах реалізації Національної стратегії створення безбар’єрного простору та послуг в Україні, яку розроблено за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Зараз дивляться

Мета неголосового виклику

У МОЗ пояснили, що мета неголосового виклику – забезпечити доступ до виклику бригади екстреної допомоги для людей із вадами слуху та мовлення.

Окрім цього, така послуга корисна тим, хто не говорить або погано володіє українською і тому не може в телефонній розмові швидко та чітко пояснити причину виклику.

Статистика проєкту

Як стало відомо, від початку запуску в липні і до грудня 2023 року тільки в Києві на номер 112 надійшло 46 повідомлень, 41 виклик із залученням операторів, які володіють жестовою мовою, і 20 смс-повідомлень.

Зазначається, що єдиний номер екстреної допомоги 112 буде запроваджено на території України до кінця грудня 2024 року. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ, відкриваючи комунікаційний центр Служби 112 у Львові, робота якого охоплює місто Львів та Львівську область.

Також сервіси Служби 112 доступні для мешканців Києва, Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей, додали у пресслужбі МОЗ.

Теги по теме
МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом