Прапор України замайорить над Донецьком і Луганськом: Сирський у День героїв Небесної сотні
Прапор України замайорить над Донецьком і Луганськом: Сирський у День героїв Небесної сотні

Прапор України замайорить над Донецьком і Луганськом: Сирський у День героїв Небесної сотні

У День пам’яті героїв Небесної сотні головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вшанував людей, які загинули під час Революції гідності. Він згадав, що 10 років тому Росія почала війну проти України.

Початок анексії Криму

За його словами, перший військовий загинув за Україну внаслідок російської агресії у Криму. Це був прапорщик Сергій Кокурін, який поліг у перестрілці проти окупантів 18 березня 2014 року. Тоді росіяни почали штурм фотограмметричного центру ЗСУ в Сімферополі.

– Перші добровольці рушили до лав добровольчих батальйонів і ЗСУ, щоб захистити батьківщину. Добре пам’ятаю той час, адже з 2014 року на війні. Досі з побратимами докладаємо всіх зусиль для перемоги України, – зазначив головком ЗСУ.

На думку Сирського, це війна не лише за незалежність України та визволення від російських окупантів, а за свободу, цінності вільного світу та цивілізаційний вибір. За його словами, РФ почала вторгнення, проте українцям потрібно завершити її звільненням людей і земель.

Зараз дивляться

Наймасштабніша війна після Другої світової

Російський диктатор Володимир Путін розв’язав у центрі Європи наймасштабнішу з часів Другої світової війну, керуючись принципами кровожерливої та людоненависницької нацистської ідеології “русского міра”, заявив Сирський.

– Імперія зла та маріонетки мріяли за три дні завоювати Україну, захопити столицю – Київ. Вони не врахували єдності та стійкості українського народу. Окупанти обламали свої зуби об незламних титанів, – наголосив головком ЗСУ.

Він звернув увагу, що вже 10 років Україна бореться не лише за свою свободу, а за мир і спокій для вільного світу.

Сирський переконаний, що Україні вдасться звільнити окуповані землі, а синьо-жовтий прапор замайорить над Сімферополем, Севастополем, Донецьком і Луганськом.

Олександр Сирський

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Крым аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом