Сценарій до "Зоряних війн" продали за шалені гроші: відома сума
Сценарій до "Зоряних війн" продали за шалені гроші: відома сума

Сценарій до "Зоряних війн" продали за шалені гроші: відома сума

Варто зазначити, що четверта чернетка сценарію, що спочатку називався "Пригоди Люка Старкіллера", була придбана 17 лютого.

Що відомо про сценарій

Сценарій, датований 15 березня 1976 року, був створений Гаррісоном Фордом. Пізніше той залишив його у квартирі в Лондоні, де він проживав під час роботи на Elstree Studios у Хартфордширі. Документ був незакінченим і не зшитим, містив:

  • сторінки різних кольорів з виправленнями,
  • а також сцени та персонажі, які були виключені з фінальної версії.

Крім сценарію, Форд залишив інші речі, включно з графіком зйомок, переліком дзвінків та збіркою записів, які були продані одному з покупців у Великій Британії за 4 826 англійських фунтів. Серед записів була замітка про обговорення між Фордом та британським продюсером Робертом Уоттсом.

Ці предмети зберігалися в приватному будинку в Ноттінг-Хіллі, Лондон, протягом 50 років. Власники будинку надали Форду два верхні поверхи під час його перебування, де його також відвідували колеги зі знімального майданчика, зокрема Керрі Фішер у ролі Принцеси Леї та Марк Хемілл, який втілив образ Люка Скайуокера.

Раніше у Британії відбувся аукціон, на якому продали вставну щелепу Вінстона Черчилля. Саме з нею легендарний британський прем'єр виголошував відому промову "Ми битимемося на пляжах" під час Другої світової війни в 1940 році.

Теги по теме
Деньги Лондон
Источник материала
Поделиться сюжетом