Дівчина вистрибнула з вікна: у Житомирі пенсіонерів звинувачують у самогубстві рідної онуки
Дівчина вистрибнула з вікна: у Житомирі пенсіонерів звинувачують у самогубстві рідної онуки

Дівчина вистрибнула з вікна: у Житомирі пенсіонерів звинувачують у самогубстві рідної онуки

Дівчині було 17 років

У Житомирі пенсіонерам, які опікувались онукою, оголосили про підозру у доведенні її до самогубства. Трагедія сталась у серпні 2023 року, дівчина вистрибнула з 5-го поверху.

Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура. На момент смерті дівчині було 17 років, вона проживала разом з дідусем та бабусею.

Відомо, що через неналежне виконання обов’язків у 2010 році її батьків позбавили батьківських прав. За даними прокуратури, мати зловживала алкоголем та пізніше померла.

"Загибла – не єдина дитина в сім’ї. Старша сестра вже повнолітня, тож проживає окремо. Була ще маленька дитина, яка теж випала з вікна і загинула. Тоді встановили, що це був нещасний випадок", – зазначила прокурор.

Вона також зауважила, що літнє подружжя погано ставилося до онуки, її постійно принижували, вимагали гроші, не забезпечували одягом та ліками.

"Сварки часто лунали в цій родині, сусіди підтвердили, що чули крики з помешкання. Підозрювані забирали в неї гроші і витрачали їх на власні потреби, забороняли користуватися побутовими приладами у квартирі. Неодноразово викликали поліцію", – сказала прокурорка.

До правоохоронців зверталась дівчина, адже ставала свідком побиття дідусем бабусі, вона намагалась її захистити.

За даними слідства, дитина довгий час перебувала у нездоровій атмосфері, яка негативно вплинула на її емоційний стан. Слідчі припускають, що дівчина не витримала принижень та скандалів у родині, тому вчинила самогубство.

Нагадаємо, що трагедія сталась минулого року у серпні, дівчина залишила передсмертну записку та вистрибнула з вікна п’ятого поверху. Від отриманих травм потерпіла загинула на місці.

Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції. Якщо вина подружжя буде доведена у суді, їм загрожує від семи до десяти років позбавлення волі за частиною третьою статті 120 Кримінального кодексу України.

Раніше "Телеграф" писав, що на Київщині чоловік жорстоко вбив знайомого.

Теги по теме
Украина Житомир
Источник материала
Поделиться сюжетом