ЄС вводить обмеження проти причетних до депортації українських дітей – ЗМІ
ЄС вводить обмеження проти причетних до депортації українських дітей – ЗМІ

ЄС вводить обмеження проти причетних до депортації українських дітей – ЗМІ

У проєкті санкцій особи, які брали безпосередню участь у незаконному вивезенні дітей до окупованого Криму, Білорусі та Росії.

Європейський союз у 13-му пакеті санкцій проти Росії вводить обмеження проти росіян та білорусів, які причетні до депортації українських дітей. Про це повідомляє

Зазначається, що у проєкті санкцій особи, які брали безпосередню участь у незаконному вивезенні дітей до окупованого Криму, Білорусі та Росії.

До санкційного списку потрапили Інна Варламова – дружина Сергія Миронова, депутата Держдуми і лідера партії “Справедлива Росія – За правду”.

Варламова усиновила дитину, яку викрали з дитячого будинку у Херсоні. Вона нібито особисто їздила у Херсонську область і вивозила двох дітей до РФ. Для однієї дитини змінили прізвище на Миронова та змінили місце народження на Подольськ.

Також у списку Марина Пещанська – так званий “омбудсмен з прав дитини” в Криму, яка займалася незаконним перевезенням дітей з дитячого будинку Мелітополя до Севастополя.

Крім того, санкції ввели проти Ольги Волкової та Дмитра Демідова. Їх називають одними з ключових осіб, причетних до примусової депортації українських дітей до Білорусі та їх подальшого незаконного усиновлення російськими та білоруськими сім’ями.

Як повідомляє видання, у санкційному списку також детально описується спроба перепрограмувати дітей щодо ставлення до війни. Зокрема, зустрічі з солдатами, надсилання листівок окупантам та навчання з бойової підготовки та поводження з дронами.

Нагадаємо, посли країн Євросоюзу погодили 13-й пакет антиросійських санкцій, який затвердять до 24 лютого.

Як повідомлялося,  українській владі вдалося встановити майже 20 тисяч дітей, яких викрала Росія.



Теги по теме
Россия Беларусь Дети санкции
Источник материала
loader
loader