Ізоляція на рік: NASA шукає добровольців для життя в симуляції Марса
Ізоляція на рік: NASA шукає добровольців для життя в симуляції Марса

Ізоляція на рік: NASA шукає добровольців для життя в симуляції Марса

Космічне агентство NASA шукає чотирьох добровольців, які проживуть рік у повній ізоляції в умовах, наближених до Марса. Для цього буде використана техніка 3D-друку.

NASA шукає добровольцем для симуляції життя на Марсі

Так, ця симуляція – частина програми Nasa Chapea для здоров’я та працездатності екіпажу. Мета місії у вивченні та розробці систем, які допомагатимуть першому поколінню мешканців Марса в рамках подальших місій NASA.

Для схожості з Марсом, добровольці житимуть на майданчику з площею 518 кв. м. під назвою Mars Dune Alpha. На ньому буде обмежена кількість ресурсів, збої обладнання і навіть затримка зв’язку.

Зараз дивляться

Також екіпаж виконуватиме імітацію виходу в космос і обслуговуватиме середовище проживання.

Примітно, що за витрачений час NASA надасть компенсацію. Щоправда, про яку суму йдеться – не повідомляється. Космічне агентство наполягає, щоб кожен член екіпажу мав вищу освіту в галузі інженерії, математики, біологічних, фізичних або комп’ютерних наук і досвід роботи в цих галузях, або 1000 годин роботи пілотом.

І поки NASA готується до колонізації Марса, інші астрономи активно вивчають космос. Наприклад, нещодавно вдалося . Знайдений квазар у 500 трлн разів яскравіший за Сонце, і продовжує зростати в розмірах із рекордною швидкістю.

Теги по теме
NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом