19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вступ України до ЄС: посол Ченцов приголомшив позитивною заявою
Вступ України до ЄС: посол Ченцов приголомшив позитивною заявою

Вступ України до ЄС: посол Ченцов приголомшив позитивною заявою

За його словами, ми на фінішній прямій.

Україна працює з Європейською комісією та державами-членами відповідно до плану, погодженого в грудні: перебуває на фінішній прямій у втіленні чотирьох рекомендацій та почала перший етап скринінгу законодавства.

Про це заявив представник України при ЄС Всеволод Ченцов, повідомляє Укрінформ.

“Наразі ми працюємо з Європейською комісією і державами-членами відповідно до плану, який був погоджений у грудні. Тобто ми виконуємо свою роботу, ці завдання, які були визначені, — чотири кроки. Ми на фінішній прямій знаходимося. Після цього комісія має представити звіт. За нашою інформацією, якщо все вчасно буде виконано з нашого боку — а ми з цього виходимо — то на початку березня комісія зможе представити цей звіт”, — сказав він.

Ченцов повідомив, що Україна розраховує, що держави-члени ЄС матимуть достатньо часу, щоб оцінити звіт Єврокомісії та ухвалити рішення про скликання першої міжурядової конференції і початку більш інтенсивного другого етапу скринінгу. За словами дипломата, держава вже почала перший етап скринінгу і сьогодні відбувається робота по лінії Міністерства юстиції.

Читайте провідні новини дня:

  • Масовані атаки на Україну: якими секретами нашпиговані російські "Циркони", "Кинджали" і БпЛА
  • ЗСУ вгатили по мотострілках із Забайкалля під Волновахою: загинуло мінімум 60 російських окупантів - ЗМІ
  • ЗСУ знищили ще один ворожий бомбардувальник Су-34

Представник України зауважив, що переговорна рамка є парафією суто Європейської комісії й Україна розраховує, що все відбудеться вчасно.

“Березень був озвучений відносно двох питань: і представлення звіту, і підготовки рамки. Тому найближчим часом, я думаю, Європейська комісія в особі її президента зможе безпосередньо керівництву нашої держави пояснити, як це буде відбуватися”, — наголосив дипломат, додавши, що станом на сьогодні немає жодних підстав сумніватися у чинності досягнутих раніше домовленостей.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна може зберегтися як держава, лише якщо стане “буферною зоною між Росією та Заходом”, відмовившись від інтеграції до Євросоюзу та НАТО.   

Источник материала
Поделиться сюжетом